avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Titlu de calatorie minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Titlu de calatorie minori

Buna ziua, doresc titlu de calatorie minor, deoarece pt pasaport trebuie programare ( iar momentan se fac peste doua luni programari si poate dura inca una, doua pana il elibereaza ). Am inteles ca de la ambasada României la Milano, se elibereaza titlu de calatorie cu 4-5 zile innainte de plecare dar ne obliga sa prezentam bilet de avion. E legal sa ceara bilet de avion avand in vedere ca dorim sa mergem cu masina in tara? Detinem certificatul de naștere romanesc pt copil putem trece la vama fara titlu de calatorie daca nu n-il da ca nu am bilet de avion?
Cel mai recent răspuns: Magdolna25 , utilizator 10:53, 24 Iulie 2018
Am si eu aceeași problema,am programare in Septembrie, dar eu vreau sa plec
in România in 11 August,ce e de făcut???
Am inteles ca sunt obligati sa iti dea titlu de calatorie si nu te pot obliga sa prezinti bilet de avion (nu scrie nicaieri e un abuz) titlul de calatorie se acorda in aceasi zi in care te duci sa il soliciti dureaza in jur de o ora. Poti intra in tara si fara titlu de calatorie daca aveti acte romanesti de identitate valabile (buletin, pașaport, certificat de nastere romanesc) dar si daca nu sunt valabile, se poate intra in tara dar va dura un pic la vama sa faca verificari, insa ulterior nu veți putea iesi din tara daca nu vi le faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)
Titlu de călătorie pentru deplasarea cu avionul Nelio Nelio In baza unui titlu de călătorie emis de consulatul din Milano, de poate călători cu avionul? (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)