avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... titlul de calatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

titlul de calatorie

Saluatere .!!

Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?.
Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar biletul de avion il am pe 24-06 , pot face titlul de calatorie ,,minor'' adica in timp ce eu nu am 18 ani sau trbuie sa-l fac cand am deja varsta inplinita .?
Parinti mei sunt despartit , iar eu sunt in grija mamei , trebuie sa vina si ia cu mine la consulat pentru a semna unele documente daca este necesar ?

Daca am uitat sa va intreb ceva legat de titlul de calatorie va rog nu ezitati de nu ami spune . MULTUMESC !!:sorry:
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
popescudarius22, utilizator
Cel mai recent răspuns: popescudarius22 , utilizator 13:30, 10 Iunie 2012

"Titlul de călătorie

În cazul în care paşaportul dumneavoastră a expirat, nu mai aveţi paşaport ori alt document de călătorie puteţi solicita ambasadelor şi consulatelor României eliberarea unui titlu de calatorie.

Titlul de călătorie foloseşte EXCLUSIV pentru întoarcerea în România.

Valabilitatea titlului de călătorie nu poate depăşi 30 de zile.

La depunerea cererilor pentru eliberarea unui paşaport simplu, solicitanţii predau titlul de călătorie expirat.

ATENTIE! Pentru a putea calatori din nou in strainatate este necesar ca in perioada sederii in Romania sa indepliniti demersurile pentru obtinerea unui nou pasaport simplu electronic.

Documente necesare:

a) cererea completată şi semnată de solicitant;

b) paşaportul anterior, dacă acesta există.

Daca paşaportul anterior a fost pierdut sau furat, trebuie să depuneţi, în original:

a) atestatul poliţiei eliberat în urma declaraţiei de pierdere sau furt;

b) declaraţia privind împrejurările pierderii paşaportului.

c) un document de identitate, cu fotografie, eliberat de autorităţile române (buletin de identitate, carte de identitate, permis de conducere auto, livret militar)-original si copie xerox.

În cazul în care nu posedaţi un un document românesc de identitate este necesară identificarea dumneavoastră în România. Operaţiunile de identificare se efectuează de către ambasadă sau consulat.
Titluri de calatorie pentru copii născuţi în străinătate:

Copiii născuţi în străinătate, care au cel puţin un părinte cetăţean român, sunt cetăţeni români.

Pentru a se deplasa in Romania, misiunile diplomatice şi oficiile consulare eliberează, la cererea părinţilor, un titlu de călătorie; în acest sens se vor prezenta la sediul ambasadei/consulatului ambii părinţi (daca ambii sunt trecuţi în actul/certificatul de naştere al copilului), cu urmatoarele documente:

a) paşapoartele / cărţile de identitate româneşti ale părinţilor;

b) certificatul de nastere al copilului, eliberat de autorităţile străine şi in care sunt inscrişi părinţii.

ATENŢIE! Nu sunt valabile certificatele de naştere în care nu au fost trecuţi părinţii.

In cazul în care numai unul dintre părinţi este cetăţean român, acesta se poate prezenta singur la ambasada/consulat, prezentand pe lângă documentele menţionate mai sus, declaraţia autentificată la autorităţile locale a celuilalt parinte privind acordul acestuia pentru eliberarea titlului de călătorie in Romania, apostilată/legalizată conform practicii locale.

ATENŢIE! Documentul eliberat în condiţiile de mai sus este valabil numai pentru o călătorie in Romania. In vederea reîntoarcerii în străinătate, va trebui transcrisă naşterea copilului in Romania şi obţinerea unui certificat de nastere românesc, pe baza căruia va fi eliberat paşaportul cu care va putea iesi din ţară.

Înscrierea naşterii copilului în registrele de stare civilă româneşti se poate realiza şi la ambasadele şi consulatele României, cu eliberarea certificatului de naştere aferent."
sursa:[ link extern ]
Pentru ce va trebuie, unde vreti sa mergeti?

Titlul de calatorie este un document emis de consulatele româniei din strainatate pentru cetatenii români care si-au pierdut actele de identitate si calatorie (Pasaport/CI) si este valabil doar pentru intoarcerea in România pe anumite rute in termen de 30 de zile.

Daca va referiti la pasaport, acesta se poate face si la consulatul româniei depunand documentele stabilite de lege si platid taxa consulara.

Ce va intereseaza mai exact?
Salut alex .Eu locuiesc in Bologna ( italy ) si doresc sa merg in Romania cu avionul in Timisoara . Nu am pasaport , am numai BULETINUL dar, acesta ami va expira pe data de 22 -06 Inplinand 18 ani . Odata ce ami va expira eu nu pot trece vama chit ca eu sunt major, asadar eu am nevoie de acest titlu de calatrie pentru a merge in Romania neavand pasaport si buletin . In cat timp pot face titlul de calatorie , va fi gata in aceasi zic cand eu cer permisiunea de al face ?
Poti merge la Consulatul General al României din Bologna pentru titlul de calatorie, taxa consulara este de 65€. Cel mai probabil se poate elibera in aceasi zi.
[ link extern ]

Trebuie sa stii ca titlul de calatorie este valabil doar pentru intoarcerea in Romania si doar pentru o singura calatorie. Atunci cand ajungi in România va trebui ori sa iti faci un pasaport ori o noua carte de identitate.
multumesc alex , multumesc mult . bafta in continuare ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnformatie refacere ci si pasaport din italia Nicoleta77Serban Nicoleta77Serban Am buletinul şi pasaportul expirat, sunt în Italia ce trebuie să fac ca sa le pot schimba aici la consulatul de care aparţin? (vezi toată discuția)
Titlul de calatorie Justitiarul71 Justitiarul71 Scopul titlului de calatorie este acela de ati putea continua calatoria si de a ajunge la o destinatie anume. Cand expira un titlu de calatorie? Poate el fii ... (vezi toată discuția)
Buna. acte pierdute in strainatate - ce trebuie facut? blankab blankab am si eu nevoie de putin ajutor.in urma cu cateva zile o cunostinta care se afla la munca in strainatate si-a pierdut portofelul cu acte.Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)