avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am facut o promisiune de cumparare si am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am facut o promisiune de cumparare si am dat un avans ...

Buna ziua! Am facut o promisiune de cumparare si am dat un avans de 90% pt un apartament la dezvoltator acum 2 luni si acum pe 31.01 ar fi urmat conform contractului sa incheiem contractul de vanzare-cumparare. Dar azi am vorbit cu dezvoltatorul si a zis ca o sa mai dureze vreo 2 luni receptia (blocul este in picioare si utilitatile functionale). Problema este ca in contract scrie ca pe 31.03 se incheie contractul de vanz-cump, si daca cumparatorul refuza nejustificat incheierea lui pierde avansul iar vanzatorul daca refuza inapoiaza banii. Nu ma deranjeaza sa mai astept, dar vanzatorul poate spune cumva ca eu am refuzat si sa pierd avansul? Cand se considera refuz nejustificat d.p.d.v. legal? Cum ar trebui sa procedez in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:37, 25 Martie 2022
Incheiati un act aditional la antecontract, prin care sa prelungiti termenul, de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)
Expirare termen antecontract vanzare apartament alice.elena60 alice.elena60 Buna ziua. In calitate de vanzator am facut in urma cu aproape 2 luni un antecontract de vanzare a apartamentului meu( am primit si avans ) in care se ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract prima casa, recuperare avans grgmrnsc grgmrnsc Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. De curand am inceput demersurile catre un apartament de 3 camere situat pe strada Popesti Vest intre statiile de ... (vezi toată discuția)