avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Tot nu imi este foarte clar ce se intampla ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Tot nu imi este foarte clar ce se intampla in cazul ...

Buna ziua,

Tot nu imi este foarte clar ce se intampla in cazul unui divort cu un bun imobil achizitionat de mine inainte de casatoriei. Acest bun devine sau nu comun?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:31, 28 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu este bun comun, daca a fost platit integral inainte de casatorie este bun propriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În caz de divorț, bunurile dobândite înaintea căsătoriei rămân proprii și nu intră la partaj.
Aici intervine nelamurirea mea. In cazul regimului matrimonial legal unde scrie in lege acest lucru? Nu am gasit nimic din care sa reiasa acest lucru. Ma poate ajuta cineva cu un extras din lege unde sa stipuleze clar acest lucru? Peste tot unde am cautat am gasit asta : bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune; bunurile de uz personal ale unuia dintre soţi; bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi; drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creaţiilor unuia dintre soţi; bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii; indemnizaţia de asigurare şi despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soţi; bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora, precum şi fructele bunurilor proprii.
unde ati cititi dvs, e cu referire la bunurile dobandite in timpul casatoriei, adica desi sunt cumparate sau dobandite in timpul casatoriei sunt proprii pt ca, pt ca, ce ati insiruit dvs.
dvs aveti un bun inaintea casatoriri care e propriu, dvs sunteti proprietar inainte sa va casatoriti, ce va asteptati sa gasiti ? ca nu devine comun? logic ca nu gasiti.
Bunul nu devine comun decat dace vreti - fie donati o cota, fie prin schimbarea regimului matrionial.
Nu mai cautati cai verzi, ca poate v-au zis unii ca bunurile devin comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil mostenit inainte de casatorie-partaj/bunuri proprii si bunuri comune mariusbt1 mariusbt1 daca ma casatoresc cu o fata,si inainte de casatorie am primit mostenire de la parinti o casa ,persoana cu care ma iau,dupa 5 ani da divort,bunurile se ... (vezi toată discuția)
Casatorie in comuniune de bunuri Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. In lumina noului Cod civil, bunurile dobandite inaintea casatoriei, de fiecare sot in parte (imobile), vor deveni bunuri comune daca la incheierea ... (vezi toată discuția)
Pot sa cumpar un apartament ca bun propriu daca sunt casatorit. ... Byzy22 Byzy22 Pot sa cumpar un apartament ca bun propriu daca sunt casatorit. Si sotia este de acord ca sa nu fie bun comun? (vezi toată discuția)