avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In cazul unui antecontract semnat inainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In cazul unui antecontract semnat inainte de noul ...

Buna ziua. In cazul unui antecontract semnat inainte de noul cod civil, dar cu obligatia semnarii contractului de vanzare in forma autentica dupa aparitia noului cod civil, pentru o actiune privind promuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract, se aplica vechiul cod sau cel nou? Caci, in ciuda faptului ca antecontractul e pe codul vechi, obligatia de a semna contractul apare ulterior intrarii in vigoare a codului nou. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Evacuare pe calea ordonantei presedintiale? madalina15 madalina15 Buna seara! Am incheiat un antecontract cu privire la un imobil achitand pretul in momentul semnarii antecontractului. La data cand trebuia sa ne prezentam ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil mayar mayar Buna ziua, apelez la Dvs fiind intr-o tergiversare obositoare cu Noul Cod Civil. Intrebarea mea este : daca am un precontract semnat de vanzare -cumparare ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic si/sau actiune in prestatie tabulara? ivanawlf ivanawlf In februarie 2010 am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu achitare integrala ce avea drept obiect un teren. S-a stabilit un termen de 3 luni pentru ... (vezi toată discuția)