avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare mijloc fix

Un mijloc fix(autoturism) amortizat a fost scos din evidenta 2813=2133 la 31 12.2008 dar s-a continuat utilizarea acestuia . Exista posibilitatea de a fi inregistrat in contabilitate din nou in 2009 ?Se plateste impozit ,rca pt.el.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 10:18, 15 Ianuarie 2010
Recomand stornarea inregistrarii de scoatere din functiune, ca fiind neconforma cu realitatea. Poate ramane in evidenta si fara calcul de amortizare.

Mai exista posibilitatea unei reevaluari la inventar, generand o noua valoare, care atrage cheltuieli cu amortizarea pe noua durata de viata estimata, dar nedeductibile dpdv fiscal.

Succes!
Multumesc ! Si eu tot la stornare m-am gandit dar aveam o oarecare retinere deoarece era vorba de inregistrare in alt an ...bilant depus ...
Contabilitatea urmeaza "fapticul". Rroblema este de document justificativ (pe care ar trebui sa-l solicitati). In dec 2008 au existat documente de scoatere din functiune, dar "cineva" a continuat folosirea. In cel mai rau caz puteti folosi lista de inventar (apare ca un plus), dar daca tot anul ati decontat cheltuieli aferente acestui autoturism... no comment :wassat:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare masina avariata peliza peliza Buna ziua! Care sunt pasii si documentele necesare scoaterii din uz (casarii) unui autoturism neamortizat integral, dar avariat in proportie de 70%, fara ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism lorena2710 lorena2710 buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. am o soc care a achizitionat un autoturism in 2008 cu o valoare de 70000lei , iar acum as dori sa -l vand unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix ionica34 ionica34 Buna ziua!As dori sa stiu care este monografia contabila pentru vanzarea unui autoturism in cazul meu amortizat integral si scoaterea lui din evidenta ... (vezi toată discuția)