avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt inscrisa la master, o sa nasc in aug 2010. pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt inscrisa la master, o sa nasc in aug 2010. pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?

buna ziua! sunt noua pe aici... si forumul este foarte interesant... as vrea sa stiu si eu dc pot lua indemnizatia pentru copil in urmatoarele conditii:
- Sunt insarcinata si voi naste in luna august 2010.
- Am terminat facultatea, (3 ani)- cursuri de zi in iulie 2009.
- Incepand din luna Octombrie 2009 sunt inscrisa la cursuri de masterat universitar ZI (Bologna)
-Pot primi indemnizatia de crestere a copilului? precizez ca nu am carte de munca ? Nu am alte venituri decat Bursa de studiu .Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
mariamihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: enenicolae21 , utilizator 15:42, 11 Februarie 2010
Buna ziua,
perioada de master, nu este considerata stagiu, asadar, din pacate nu veti beneficia de indemnizatie.
Masterul face parte tot din studii universitate, facand facultatea doar 3 ani, am fost consideranti studenti de ciclu1 iar acum toti profesorii ne considera studenti de ciclu 2., (cpmpletare studii)

eu am crezut ca ma pot incadra aici:
La articolul 4 alineatul (7), dupa litera i) se introduc patru noi litere, literele i1) - i4), cu urmatorul cuprins:
"i1) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar, organizat potrivit legii, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale, considerandu-se inclusiv perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, organizat potrivit legii, si inceperea invatamantului universitar, in acelasi an calendaristic;
i2) se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant preuniversitar si inceperea in acelasi an calendaristic a unei alte forme de invatamant preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
i3) se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant universitar cu sau fara examen de licenta sau de diploma si inceperea in acelasi an calendaristic a unei alte forme de invatamant universitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
i4) se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, organizat potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj."
Da, aveti dreptate. In cazul dvs. se aplica i^1, respectiv i^3.
Nu puteti beneficia de indemnizatie deoarece nu va incadrati in prevederile mentionate mai sus pentru ca masterul este incadrat conform Legii invatamantului la studii de tip postuniversitar ceea ce nu face obiectul OUG 148/2005. Învăţământul preşcolar, primar, secundar şi postliceal constituie învăţământul preuniversitar. Studiile superioare sunt cele universitare si postuniversitare iar OUG 148 face referire strict la studiile preuniversitare si universitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Valentina_B Valentina_B buna ziua.am si eu o intrebare privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.am absolvit facultatea in iulie,la zi, si acum sunt inscrisa la ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului? catalinag catalinag Vreau sa stiu daca urmatorul articol este inca valabil sau daca a fost modificat. La articolul 4 alineatul (7), dupa litera i) se introduc patru noi litere, ... (vezi toată discuția)