As dori daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Pe un post de televiziune a fost difuzata o stire in leg cu unitatea in care lucrez, stire nu tocmai adevarata. Ideea e ca noi nu am trimis nici un comunicat, nu ni s-au cerut informatii oficial, nimic. Prin urmare, exista vreo modalitate de a da in judecata postul respectiv. Daca da , unde putem incadra fapta si ce termen de prescriptie are?
Multumesc
Puteti sa sesizati CNA-ul pentru inceput, pentru ca cei de acolo sa le puna in vedere fie sa dezminta stirea, fie sa ii sanctioneze , daca, stirea respectiva a fost difuzata fara ca in prealabil sa fie verificata , din surse oficiale.
reprezentantii societatii undelucrati pot, desigur , sa sesizeze printr-o plangere si organele penale, insa nu se poate miza in astfel de cazuri pe tragerea lor la raspundere, este cam greu.
Exista un Ordin CNA, in care aveti precizate toate termenele. O sa il caut si revin. Tot Ordinul va spune si ce anume exact puteti cere la CNA, dupa ce va adresati postului de televiziune (atentie la termene!!).
Pe speta in care am aparat noi in fata CNA nu am cerut dreptul la replica (mi se pare prostesc) ci rectificarea.
Am urmat procedura si ne-am adresat postului de telviziune. Acesta ne-a refuzat difuzarea rectificarii, asa cum era de asteptat dealtfel si atunci ne-am adresat CNA in baza Deciziei CNA nr. 187/2006, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 338/14.04.2006, privind Codul de reglementare a continutului audiovizual. Trebuie sa verificati insa si o varianta actualizata a acestei Decizii. Un bun indrumar de legislatie pe acest domeniu are chiar site-ul CNA-ului.
Reprezentantii postului TV sunt de asemea obligati sa va puna la dispozitie caseta cu programul difuzat , pentru a putea face dovada sustinerilor dvs., cum ca stirea cu pricina nu corespunde adevarului.
Fapta s-ar incadra la calomnie.