avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Licenta Manager de Transport - Cum se colaboreaza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Licenta Manager de Transport - Cum se colaboreaza?

Buna seara,

Socrul meu intentioneaza sa achizitioneze o masina pentru tractari auto - el avand carnet de soferi profesionist - acum uitandu-ma pe internet, observ ca trebuie si o licenta de manager de transport.

El nu are decat 10 clase terminate, iar aceasta se poate obtine doar daca ai 12 clase cel putin, daca iau eu aceasta licenta de manager de transport - cum colaborez cu el legal - ca el sa isi poata exercita activitatea, iar eu sa fiu acel manager de transport?

El are un PFA - trebuie sa ma angajeze? A si dori fara angajare daca este posibil...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 6 Aprilie 2022
Prin incheierea unui contract, fie de muncă, fie de prestări servicii.
@Cornel Vasile - acest contract poate fi facut pe persoana fizica? Adica persoana care este manager de transport nu are firma, dar nici nu doreste a fi angajata.
Multumesc
1. În conformitate cu prevederile art. 2 punctul 5 din Regulamentul (CE) nr. 1071/2009, prin termenul de manager de transport se înțelege: persoana fizică angajată a unei întreprinderi sau, în cazul în care respectiva întreprindere este persoana fizică, chiar persoana în cauză sau, în cazul în care se prevede în mod expres, o altă persoană fizică desemnată de către întreprinderea respectivă prin contract și care conduce permanent și efectiv activitățile de transport ale întreprinderii respective.

2. Regulamentul (CE) nr. 1.071/2009.
art. 4 Managerul de transport
(1) O întreprindere care exercită ocupatia de operator de transport rutier desemnează cel putin o persoană fizică, managerul de transport, care îndeplineste cerintele prevăzute la articolul 3 alineatul (1) literele (b) si (d) si care:

(a) conduce permanent si efectiv activitătile de transport ale întreprinderii;

(b) are o legătură autentică cu întreprinderea, cum ar fi aceea de a fi un angajat, director, proprietar sau actionar al acesteia, sau administrează întreprinderea sau, în cazul întreprinderii persoană fizică, este însăsi persoana respectivă; si

(c) este rezident în Comunitate.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! care este forma legala de angajare a unui manager ... constandache loredana constandache loredana Buna seara! Care este forma legala de angajare a unui manager de transport din afara unitatii? Inteleg ca exista aceasta posibilitate. Ne intereseaza in ... (vezi toată discuția)
Manager transport marfă întreprindere pfa Livia Gabriela Livia Gabriela Bună seara, Pentru eliberarea licenței de transport marfă, pentru o întreprindere PFA, unde administrator este tatăl meu, manager de transport poate fi ... (vezi toată discuția)
Angajare manager transport care este si asociat luminella luminella buna seara, detin o firmă de transport marfă împreună cu soțul meu 50%/50%.El este si administratorul firmei. Dorim să obținem licența pentru ... (vezi toată discuția)