avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de serviciu anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de serviciu anticipata

Salut.
Sunt pensionar din sistemul de ordine publica, unde pensia este stabilita in functie salariu net din ultima luna de activitate.
De un an de zile lucreaz la o firma de paza cu contracat de munca. Doresc sa stiu daca pe baza unei adeverinte emise de angajator pentru acest an de munca se poate recalcula pensia, ori daca are vreo influenta la cuantumul pensiei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pricope constantin , utilizator 08:42, 18 Ianuarie 2010
Adica sunteti beneficiar de pensie dintr-un sistem neintegrat sistemului public.
Drepturile dvs. de pensie vor fi recalculate numai atunci cand veti indeplini conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, conform legislatiei aplicabile sistemului public de pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua. Multumesc de raspuns.
Cu respect. C. Pricope. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie*salariu ioananecula ioananecula Referitor la legea 329/2009 am si eu o nelamurire in sensul:un pensionar , fost cadru militar, cu pensie partial-anticipata, in valoare neta de 1100 ,poate ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu. lia19. lia19. Un actor pensionar care are salariu fiind incadrat cu contract individual de munca dupa aparitia Legii 329/2009 poate sa-si mai pastreze calitatea de ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu conform legii nr. 329/2009 ContSters74561 ContSters74561 Conform Legii nr. 329/2009, cap.IV/” Masuri privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale, in scopul reducerii cheltuielilor ... (vezi toată discuția)