avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare imobil prima casa.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare imobil prima casa.

Articolul de mai jos se aplica si contractelor de credit Prima casa din 2010 sau doar contractelor de credit noi? Pana acum nu era specificată valoarea de piata si se putea face asigurare la valoarea ramasa de rambursat. Hotararea 292 din 02.03.2022 art.I. 3. La anexa nr. 2 articolul 1, litera h) se modifică și va avea următorul cuprins: „h) se obligă să asigure locuința achiziționată din finanțarea garantată împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanțatorilor, pe toată durata finanțării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață a locuinței, iar drepturile derivând din polița de asigurare vor fi cesionate în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanțelor, și a finanțatorului, beneficiarul fiind ținut să facă dovada notificării cesiunii către asigurator.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2022
ghinetgeorge, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare locuinta prima casa - posibil abuz? liviuu liviuu Buna ziua, Am un credit Prima Casa de 3 ani, in valoare de 57000 euro. In primul an am facut asigurarea la banca de la care am luat creditul, in al doilea ... (vezi toată discuția)
Prima casa ili47 ili47 Citesc ca se acorda si in cazul unei mosteniri. Eu nu am casa pe ,sotia are (prin mostenire) Eu si fratele meu mostenim o garsoniera. Sunt pensionar (63 ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa claudyta claudyta buna ziua .ce conditii trebuie sa ai ca sa intri in programul prima casa ? va multumesc (vezi toată discuția)