avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Divorț, partaj și pensie alimentara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Divorț, partaj și pensie alimentara

Bună ziua,
Soția mea vrea sa divorțeze, avem un copil de 5 ani, oare sa am șanse sa rămână copilul la mine dacă o sa merg în instanță, țin sa precizez ca ea are 3 boli cronice, are diabet și este insulino dependenta, are glaucom, nu foarte avansat și cu glanda tiroidă. Si-a făcut dosar pentru certificat de handicap iar în ancheta sociala spunea ca unele chestii destul de ușoare nu le poate face singura sau fără ajutor, dacă unele lucruri minore zice ca nu le poate face singura, cum poate avea grija de un minor?! Eu sunt bugetar, am și eu certificat de handicap grad accentuat, dacă va trebui sa plătesc eu pensia de întreținere întra în calculul pensiei impozitul, cei 15% de care beneficiază persoanele cu handicap care sunt angajate la stat, indemnizatia de handicap și norma de hrana? Este obligatoriu ca pensia sa fie de 25% din venit sau poate fi și mai mica?
La partaj, ea are un credit prima casa pe care l-a contractat înainte de căsătorie și mai avem un credit prima casa pe numele meu ca și titular și ea coplatitor, contractat după căsătorie. Ea spune ca mie trebuie sa îmi dea Întorsura doar din perioada cât am fost căsătoriți, dar eu am plătit la banca de pe numele meu cu 4 ani înainte sa ne căsătorim și am locuit împreună acolo înainte de căsătorie. La apartamentul contractat împreună va trebui sa ii dau Întorsura doar pe suma achitata sau la valoarea actuala a apartamentului?
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2022
Mihai Luca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Luca , utilizator 09:39, 12 Aprilie 2022
Nu ma poate ajuta nimeni cu niște răspunsuri la problemele mele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate - diabet gabrielsavu gabrielsavu Care este sansa mea de a fi pensionat inainte de vreme sau cand pot fi pensionat si in ce conditii ? Am 54 de ani, Sufar de diabet insulino-dependent din anul ... (vezi toată discuția)
Incadrare pensie gabrielsavu gabrielsavu Pentru ce tip de pensie ar trebui sa-mi fac dosarul ? Inainte sa ma incadrez in munca (in 1981) am facut diabet zaharat insulino-dependent. Am o scrisoare ... (vezi toată discuția)
Probleme de pensie in grad de handicap adrianaciocan adrianaciocan Sint pensionata pe caz de boala din 2006 cu diabet zaharat tip 1 insulino dependent cu 4 prize de insulina pe zi.Diabetul s a depistat in 2002 ,dar este un ... (vezi toată discuția)