avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa mostenesc datoriile parintilor decedat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa mostenesc datoriile parintilor decedat?

Buna ziua
Acum 10 ani parinti au decedat
Am plecat din tara si am revenit acum 1 an
De cand parinti au decedat nu a mai platit nimeni apa
Apa este la pausal(o taxa lunara de 120 lei)
Ne am trezit cu o suma exagerata
Casa unde locuiesc este de la primarie (cu chirie) nu propietate doar am schimbat contractul de pe numele parintilor pe al meu
Eu voi mosteni datoriile parintilor ? Domni de la apa asa sustin
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2022
AndreiIonutcaludiu999, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:39, 14 Aprilie 2022
Da.
Mosteniti atat bunurile, cat si datoriile.
Acum si dvs....10 ani nu v-a interesat si nu v-ati pus problema sa achitati atunci cand era o suma modica si eventual sa "dati in scadere".

raluk0207 a scris:

Da.
Mosteniti atat bunurile, cat si datoriile.
Acum si dvs....10 ani nu v-a interesat si nu v-ati pus problema sa achitati atunci cand era o suma modica si eventual sa "dati in scadere".

Pai nu am mostenit nimic
Nu am facut nici o taxa de succesiune ca nu am avut ce sa mostenesc
de cand aveti contractul pe numele dvs ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simplul fapt ca ati reinnoit contractul pe numele dvs, constituie un act de acceptare tacita a sucecsiunii.
Deci ati mostenit.
Ca nu aveti un certificat de mostenitor care sa mentioneze cuantumul datoriilor, este partea a doua...
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca vb de o datorie a parintilor, datoriile se platesc in limita valorii bunurilor mostenite. Daca nu ati mostenit bunuri, nici datorii nu aveti de unde plati.

Alte discuții în legătură

Regularizare consum apa pluto13 pluto13 In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de ... (vezi toată discuția)
Întretinere bloc IancuMario IancuMario Bună seara, De recent am preluat situația apartamentului soției mele care era deținut de bunica ei care a decedat. Începând cu luna Martie 2016 indexul ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)