avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Administrator de firma, pensionat anticipat, mai poate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Administrator de firma, pensionat anticipat, mai poate ridica ...

Administrator de firma, pensionat anticipat, mai poate ridica dividendele dupa primirea deciziei de pensionare anticipata?
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 11:34, 14 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veniturile din dividende nu suspenda plata pensiei anticipata.
Multumesc pentru raspuns. Contabila, azi, m-a informat ca nu pot fi ridicate dividendele , decat dupa ce se intra la pensie definitiva pt, limita de varsta, si asta in maxim 5 ani de la pensionarea anticipata, altfel se prescriu dividendele. Poate s-a mai modificat ceva intre timp? Mulumesc pentru eventuale raspunsuri.
Nu s-a modificat nimic, plata pensiei anticipata se suspenda daca se obtin venituri:
a. în baza unui contract individual de muncă;
b. în baza unui raport de serviciu;
c. din activități în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi ca membri cooperatori într-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti ale căror drepturi și obligații sunt asimilate în condițiile Legii nr. 263/2010 cu cele ale persoanelor prevăzute la art. I din lege.
Va multumesc mult pentru amabilitate . O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,tatăl meu a decedat într-un accident rutier la vârsta ... Nicu14723 Nicu14723 Bună ziua,tatăl meu a decedat într-un accident rutier la vârsta de 61 de ani anul trecut și era pensionare pe caz de boală, întrebarea e când ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de urmas de pe urma sotului decedat? ... ionela1987 ionela1987 Pot beneficia de pensie de urmas de pe urma sotului decedat? Sotul meu a decedat.Eu am in intretinere copil de 8 luni.Eu incasez indemnizatie de crestere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am iesit la pensie anticipat partial.... mai pot lucra ... Manuela 64 Manuela 64 Buna ziua, am iesit la pensie anticipat partial.... mai pot lucra legal in mediul privat..... multumesc (vezi toată discuția)