avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt functionar public la primarie. Am 62 de ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt functionar public la primarie. Am 62 de ani (barbat) , am ...

Sunt functionar public la primarie. Am 62 de ani (barbat) , am 44 ani lucrati, am depus dosarul de pensionare, si am si primit decizia fara penalizare. Ma puteti lamuri daca pot continua activitatea , ca pensionar, la primarie , sau trebuie sa aleg intre s fi angajat sau pensionar?
Cel mai recent răspuns: htota , utilizator 16:57, 17 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti in pensie anticipata trebuie sa alegeti intre pensie si activitatea prestata cu Contract de munca, puteti cumula pensia cu salariu doar daca sunteti in pensie pt limita de varsta.

In cei 44 ani lucrati am lucrat si in grups 1 de munca pentru care am primit 4 ani reducere. In acest caz se reduce vasta standard de pensionare de la 65 ani la 61 de ani , deci la 62 de ani cati am acum am dreptul la pensie la limita de vasta, si nu pensie anticipata?
htota a scris:

Sunt functionar public la primarie. Am 62 de ani (barbat) , am 44 ani lucrati, am depus dosarul de pensionare, si am si primit decizia fara penalizare. Ma puteti lamuri daca pot continua activitatea , ca pensionar, la primarie , sau trebuie sa aleg intre s fi angajat sau pensionar?

Daca din cei 44 ani lucrati am si acivitate in grupa 1 de munca pentru care am primit 4 ani reducere , se reduce varsta standard de pensionare de la 65 la 61 de ani? La 62 de ani cati am acum, am dreptul la pensie la limita de varsta, in loc de pensie anticipata?
Multumesc pentru opinii.

htota a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare dellya dellya Tata este nascut la 30.10.1951, are 41 ani de munca, din care 13 gr. II. La ce varsta se poate pensiona de drept si anticipat, si daca i se va diminua mult ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona fara sa fiu penalizata? Stefanpetrut Stefanpetrut Gen:F Data nasterii:19.oct.1954 Stagiul de cotizare:37 ani si 4 luni Alte date: 3 copii, cadru didactic ,in acesta perioada am beneficiat de 45 zile ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta luk2011 luk2011 Buna Tatal meu este nascut in data de 4 Mai 1950 , are stagiul complect de 35 de ani , din care s-au adaugat 4 ani si 9 luni ca a lucrat in Grupa a ... (vezi toată discuția)