avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele asociatiei - proprietar de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele asociatiei - proprietar de apartament

buna ziua!
am si eu o nelamurire
presedintele asociatiei trebuie ales dintre proprietarii de apartament? si daca nu e proprietar?
multumesc
Cel mai recent răspuns: infobloc , utilizator 16:08, 2 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 56
(1)Presedintele asociatiei de proprietari este candidatul, membru al asociatiei de proprietari, ales prin vointa sa si a jumatate plus unu din numarul proprietarilor prezenti in cadrul adunarii generale. Presedintele poate delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atributiile sale unui membru al comitetului executiv, fara a fi exonerat de raspundere juridica.
[ link extern ]
Daca nu e proprietar, nu poate fi in primul rind membru al asociatiei de proprietari si, implicit, presedinte al asociatiei.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 sunt 2 situatii distincte
In cazul asociatiilor de proprietari constituite la nivelul unui imobil de locuit in comun,este obligatoriu ca reprezentantul legal sa fie ales dntre membrii proprietari
In cazul asociatiilor de proprietrai constituite din proprietarii mai multor imobile,presedintele de asociatie poate sa nu fie proprietar in toate imobilele de locuit in comun
buna ziua. multumesc pentru mesaj. mai am o intrebare.
daca are un contract de ipoteca asupra imobilului, poate fi totusi presedintele asociatiei?
este presedintele asociatiei cu un contract de ipoteca pana in data 18.02.2022.
in 18.02.2022 si-a vandut apartamentul si nu mai are niciun drept asupra imibilului dar este totusi in continuare presedintele asociatiei.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! președintele de bloc al unei asociații de proprietari ... davidmirela davidmirela Bună ziua! Președintele de bloc al unei Asociații de proprietari trebuie sa fie proprietar în acel bloc sau poate fi și din alt bloc sau localitate? Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta. in blocul ... hamamet hamamet Buna ziua, Va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta. In blocul in care locuiesc, in cadrul Adunarii Generale pt. alegerea unui nou Presedinte si a unui ... (vezi toată discuția)