Bună seara, am și eu o întrebare.
Am avut un accident rutier cu victimă, povestea e mai lunga dar o sa fac un rezumat.
Am făcut un accident cu o femeie cu care am avut o relație, ea fiind și căsătorită, ne am cunoscut in spital, eu avand o depresie dupa niste probleme de sănătate, ea avand atacuri de panica repetate diverse frici nejustificabile dupa parerea mea.
In fine, mai mult ea m a sedus eu fiind mai tânăr.
Într-o zi trebuia sa o duc acasă mai exact pe 27 septembrie 2021, ea mi a distras atenția spunându-mi ca nu se simte rău și să îi dau geanta din spate, ea fiind pe partea dreaptă , mi a fost greu sa o iau fiind pe parteaa dreaptă și m am întors puțin, după m am uitat imediat în față, iar a doua oară cand sa iau geanta, am intrat intr un copac .
Viteza prea mare nu am avut , avand 80 pe limita de 70.
Fiind într-o relație maritală a insistat sa stau cu ea in apartament, am stat o bună perioadă, sotul ei si copilul plecand in apartamentul mamei sotului ei.
Am stat o buna perioada, am avut grija cum am stiut mai bine, am făcut multe cumpărături din bani proprii avand si bonuri.
Nu ne am mai înțeles, relația noastră nu prea a mai funcționat.
Și acum s a decis sa îmi depună plângere penală.
Eu știam că era un termen de 90 de zile pentru a depune plângere.
Se poate prelungi termenul în această situație?
Are 120 de zile de îngrijiri medicale.
Va fi despăgubită pe cale civilă deschizând proces pe cale civilă cu societatea de asigurari.
Poate să imi spuna și mie cineva cam care ar fi consecințele?
Mă poate ajuta cu ceva sa arăt ca ea tot insista sa ne vedem si ma punea sa ma grăbesc cand o duceam acasa?
buna ziua,
Situatia dvs nu este tocmai confortabila din punct de vedere legal.
In primul rand, ca sofer, trebuia sa cunoasteti ca, conform codului rutier, orice accident de circulatie se anunta in maxim 24 de ore. Neanutarea in acest interval este infractiune.
Apoi, cu privire la partea vatamata, avand 120 de zile de ingrijiri medicale nu se mai incadreaza obligativitatea existentei plangerii penale. Autoritatile se pot sesiza si din oficiu. Asta inseamna ca nu este nevoie ca plangerea penala facuta de victima sa se incadreze in cele 90 de zile.
Termenul de 24 de ore este incident in cazul accidentului de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale. Neprezentarea la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul de circulaţie (cu excepţia cazurilor in care conducătorii vehiculelor încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii, sau conducătorul de vehicul deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul), constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei, in caz contrar risca sa fie acuzat si cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 338 C.pen.(Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia).
Asadar, din descrierea situatiei de fapt, in cazul in care nu a chemat politia la fata locului, rezulta ca a savarsit 2 infractiuni in concurs, vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.
Fiind vorba de vatamare corporala din culpa, este necesara plangerea prealabila, doar in cazul vatamarii corporale, unde fapta se savarseste cu intentie, nu este necesara plangerea prealabila.
A fost politia la fata locului , mi a luat si probe biologice si toate masurile legale ce se impuneau atunci, eu intrebam in continuarea anchetei.
Imi cer scuze ca nu am fost suficient de explicit
pop_m
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca erati intr-o relatie cu ea, ca v-a sedus, ca v-a cerut geanta sau batista, nu au nicio relevanta.
Relevanta are faptul ca ati facut un accident din vina dumneavoastra (ca dumneavoastra erati la volan).
Stiti ceva cu 90 zile, da' nu stiti bine - in urma accidentului politia a deschis dosar de vatamare corporala. Daca victima avea mai putin de 90 zile de ingrijiri medicale, scapati mai ieftin. Asa, tinand cont de numarul de zile de ingrijiri (120), dosarul va merge mai departe in instanta.
Ma indoiesc ca exista un termen de 90 zile in care sa te poti constitui parte civila intr-un asemenea dosar.