avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident usor, amiabila incheiata, firma de asigurari ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident usor, amiabila incheiata, firma de asigurari refuza despagubirea

Pe 14 martie 2022, o masina a firmei mele a fost lovita pe partea dreapta de o doamna care iesea cu spatele din garaj.
A fost de acord sa incheiem amiabila. Pentru ca soferul avea de facut o livrare extrem de urgenta, am intrebat-o pe vinovata daca este de acord sa ma trec eu ca sofer in amiabila. A zis ca nu are nici o problema, soferul a plecat, noi doi am ramas si am completat amiabila.
Firma de asigurari a sunat-o ulterior constatarii avariilor la masina mea, iar doamna a spus ca nu eu am fost la volan, motiv pentru care firma de asigurari mi-a refuzat decontarea avariilor.
Firma de asigurari mi-a trimis o hartie prin care solicita sa merg la politia rutiera, iar acolo sa se decida cine a fost la volan si cine a fost vinovat.
Cand am fost la politie, mi s-a spus ca amiabila nefiind corect incheiata, li se vor lua permisele si soferului si doamnei vinovate. Asa ca decat sa imi ramana soferul fara permis, nu am insistat la politie.

Ce mai pot face cu firma de asigurari, in afara de a renunta la despagubirea din partea lor ?

Cum repar masina, pe banii mei, pe ai doamnei, pe ai asiguratorului ?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2022
leorot, utilizator

Alte discuții în legătură

Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)
Rca anasm anasm Am o speta mai ciudata.Eu aveam masina parcata regulamentar, cand mi-a fost lovita de catre o masina care era condusa de o persoana, iar o alta persoana din ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)