avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea aplicării pedepsei reprezintă o modalitate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea aplicării pedepsei reprezintă o modalitate de individualizare ...

Amanarea aplicării pedepsei reprezintă o modalitate de individualizare a pedepsei?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:16, 23 Aprilie 2022
Buna ziua,

Amanarea aplicarii pedepsei este dispusa de catre instanta de judecata, conform art. 83 din Codul penal.

Aceasta reprezinta o modalitate de individualizare judiciara a pedepsei, insa nu reprezinta o forma de condamnare.

Din aceasta institutie nu rezulta decaderi si incapacitati, ce rezulta, in mod firesc, dintr-o condamnare.
Va mulțumesc pentru atenția acordată întrebării mele. Puteți să.mi spuneți dacă o persoană condamnată definitiv cu amânarea aplicării pedepsei mai poate fi funcționar public, date fiind prevederile art. 517 Cod administrativ?
...dacă o persoană condamnată definitiv cu amânarea aplicării pedepsei...

Nu ati inteles ca nu exista sintagma "condamnată cu amânarea aplicării pedepsei"?
( sau daca o gasiti scrisa pe undeva , este o eroare de exprimare )
Condamnarea este doar cu amenda, cu inchisoare sau cu suspendarea executarii inchisorii.
Amanarea nu este condamnare, este altceva, este o masura judiciara, o inventie a noului cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amarea aplicarii pedepsei Luckass11 Luckass11 Buna ziua numele meu este Patrascu Lucian ,am avut un proces pt conducere sub influenta alcoolului din care am primit 1 an de inchisoare cu amanarea aplicarii ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat cu alcool la volan Alex34@gmail.com Alex34@gmail.com Am fost depistat cu .0.85 in fiola in traffic am cazier curat pot scăpa cu amânarea aplicării pedepsei mulțumesc frumos (vezi toată discuția)
Conducere fara permis RalucaHorciu RalucaHorciu Sotul meu a condus fara permis un monoped . care ar fi consecintele ? (vezi toată discuția)