avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Demersuri pentru intabularea unei constructii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Demersuri pentru intabularea unei constructii

Salutari! Am o casa parter + etaj in constructie intr-o comuna de langa Timisoara. In proiect este trecuta casa unifamiliala parter + etaj, imprejmuire si bransamente la utilitati. Autorizatia de constructie a fost emisa in conformitate cu proiectul, iar pe durata santierului nu am avut nevoie de curent electric contractat pe organizare de santier (am luat curentul de la socrii mei care au casa langa parcela noastra). Avem procesul verbal de finalizare a lucrarilor, referatele de la proiectanti si am vrut sa depunem dosarul pentru intabulare la primaria de care apartine constructia. Functionarul de la primarie nu vrea sa accepte dosarul intrucat nu avem contract de furnizare pentru energia electrica.
Am fost la furnizorul de energie electrica, iar ei zic ca nu pot incheia contract deoarece casa nu este intabulata. Nu pot nici sa incheie contract de tip organizare de santier deoarece au fost declarate lucrarile finalizate la primarie.
De la primarie mi-au zis ca furnizorul de energie este obligat, conform legii nr 7 / 2020, sa ne incheie contract chiar daca casa nu este intabulata si fara acel contract nu o sa ne intabuleze casa.
Acum sunt confuz si nu stiu cum putem continua demersurile pentru intabularea casei.
Multumesc mult pentru ajutor!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2022
Myrcea, utilizator

Alte discuții în legătură

Constructie casa ciobanucristina ciobanucristina Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru cei care ma pot ajuta. Momentan locuiesc cu sotul meu intr-o locuinta de serviciu, dar datorita faptului ca am ramas ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)