avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa

Buna ziua!
Am si eu o intrebare pentru cei care ma pot ajuta.
Momentan locuiesc cu sotul meu intr-o locuinta de serviciu, dar datorita faptului ca am ramas insarcinata este posibil sa trebuiasca sa ne mutam in curand.
Avem o parcela de pamant de 605 mp pe care vrem sa ne construim o casa dar inca nu detinem fondurile necesare pentru ea si nici pentru a achizitiona o locuinta in Timisoara.
Am vrea totusi sa construim pe o parte mica a terenului o casa de lemn (fabrica de case de lemn este chiar langa parcela noastra), formata din 2 camere, o bucatarie si o baie, sa ne mutam in ea, si in timp sa o ridicam pe cea pe care ne-o dorim.
Imi puteti spune daca, din punct de vedere legal, se poate face asa? Putem intampina greutati din partea autoritatilor avand in vedere ca va fi un cartier rezidential acolo unde avem noi terenul si pentru ca inca nu ridicam casa propriu zisa?
In zona au inceput sa se construiasca o multime de case dar sunt toate la rosu.
Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
ciobanucristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciobanucristina , utilizator 09:34, 2 Decembrie 2008
Construiti casa de lemn cu titlu de "organizare de santier" si nu veti avea nici o problema.La organizare de santier puteti trage si utilitatile(canal, apa,gaz, curent electric)
succes
Pentru organizarea de şantier e nevoie de un viitor şantier. Iar pentru un viitor şantier e nevoie de un mic amănunt: autorizaţie de construire. Altfel, nu se justifică organizarea.

:)

Liviu S.Bordaş
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Spune-ti ca am nevoie de o autorizatie de constructie. La ce va referiti? Trebuie sa ne facem prima data toate actele pentru casa propriu-zisa si abia atunci sa facem organizarea de santier, casuta de lemn? Daca da, cat timp sunt valabile actele facute?
Va multumesc.
Da, aşa văd eu lucrurile.

Autorizaţia de construire prevede, în conţinutul ei, termenul de valabilitate (înăuntrul căruia trebuie începute lucrărie) şi un termen de finalizare a construcţiei. Valabilitatea autorizaţiei poate fi prelungită de emitent.

Date concrete puteţi obţine la serviciul de urbanism de pe lîngă primărie.

Liviu S.Bordaş
Incercati sa obtineti o autorizatie pentru constructie provizorie pentru casa de lemn.Luati legatura cu firma care efectueaza constructia de lemn.Va vor elibera toate actele necesare pentru aceasta constructie de lemn (contract, proiect etc.)

Alte discuții în legătură

Teren concesionat mitzunator86 mitzunator86 ma intereseaza sa aflu daca pot prelungii o autorizatie de constructie la un teren concesionat,pe care vreau sa fac o casuta.de exemplu daca autorizatia ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Probleme bransare canalizare rotterro rotterro Buna ziua, In 2015 un verisor a cumparat un teren de 20 ari care include si un drum de acces de 200mp din care el detine 2/3. in 2015 s-a apucat sa faca ... (vezi toată discuția)