avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme bransare canalizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme bransare canalizare

Buna ziua,

In 2015 un verisor a cumparat un teren de 20 ari care include si un drum de acces de 200mp din care el detine 2/3. in 2015 s-a apucat sa faca documentatia pentru PUZ, terenul fiind pasune. pe drumul de acces mai era o parcela de teren detinuta de un vecin. Varul meu impreuna cu vecinul, au facut un schimb de acorduri notariale pentru bransamente, canalizare, gaz, curent etc, acestea ii fiind necesare pentru documentatia pentru PUZ. Vecinul a obtinut autorizatie pentru construirea unui duplex in 2015 pe care l-a terminat in 2017. Varul meu abia in 2017 a reusit sa obtina PUZ-ul, dupa care in 2018 a primit autorizatie pentru construirea a 3 case pe parcela lui si a inceput la amanajarea terenului si pregatirea acestuia pentru a incepe lucrul la fundatia uneia dintre case. Varul meu impreuna cu acel vecin, a facut canalizarea si alimentarea cu apa pana in capatul drumului, la limita propretatii. Intre timp varul meu a parcelat terenul lui pentru cele 3 case, in 2020 eu am cumparat o parcela si mi-a fost cedata si autorizatia de construire pe care eu am reproiectat si am obtinut o autorizatie de construire, mentinandu-se toate acordurile si toate certificatele de urbanism de la vechea autorizatie.
In 2017 vecinul a vandut cele 2 apartamente din duplex unor noi proprietari. In 2020 dupa obtinerea noii autorizatii de construire ne-am apucat sa construim casa. in 2021 casa fiind aproape terminata, am decis sa ne conectam casa la canalizare si la apa potabila. (Exista un proces verbal de receptie pentru canalizare si pentru apometre care au fost montate la inceputul drumului, conform PUZ-ului) Din acel moment au inceput o disputa cu unul din cei 2 vecini de pe strada ca drumul este al lui ( desi el detine 16 din drum ) eu cu varul meu detinem 2/6 fiecare din drum ) ca el nu isi da acordul pentru nimic, ca sa il dam in judecata.
Din 2021 pana in prezent avem peste 57 plangeri la tot felul de institutii publice, Politia Locala, Politia Nationala, ISC, Politia de stat in constructii, Primarie etc.... scopul lor este sa ne blocheze sa construim. Inclusiv s-a organizat o sedinta de consiliu local sa se voteze anularea PUZ-ului si a autorizatiilor de construire pe motivul ca ei nu sunt de acord.
in 2021 am reusit cu greu sa ne bransam casa la apa dupa ce cei de la Biroului Disciplina în Construcțiia venit pe santier la solicitatea vecinului ca n-am bransa ilegal, acestia explicandu-i vecinului ca avem autorizatie de construire si ca avem dreptul legal sa ne bransam.
Anul acesta am incercat sa ne bransam la canalizare, doar ca de anul trecut pana acum ceva s-a schimbat.. nu stiu ce anume... si brusc nu mai avem dreptul sa ne bransam la canalizare.. Primaria ne cere acordul actualilor vecini si cum ca acordul cu cel care a construit duplexul nu mai este valabil. La ultima incercare de bransare la canalizare, vecinul si-a scos masina din curte si a blocat strada, parcand masina pe ultimul camin de canalizare aflat dupa proprietatea acestui. Am sunat la politia locala, acestia au venit si au zis ca ei nu au competenta pe drum aflat in coproprietate, Abia dupa ce am sunat la politia rutiera, vecinul a fost sanctionat contraventional si a ramas fara permis deoarece nu a mutat masina de pe drum, blocand accesul la proprietatile noastre.
In acea zis am fost vizitati si de cei de la disciplina in constructii care ne-au comunicat verbal ca, canalizarea este ilegala si ca nu putem sa ne bransam la ea.
In proiectul caselor avem planse pentru utilitati, plansa de bransamente, toate au viza spre neschimbare date de primarie, semnate de arhitectul sef...
Intrebarea mea este cum putem sa ne bransam la canalizare, pe cine sa actionam in instanta ? Primaria ?

Alte discuții în legătură

Bransament canalizare StillS StillS Sunt intr-o situatie care imi da mari batai de cap, incerc sa inteleg cum functioneaza logica unor oameni. Sunt in faza de constructie casa in care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Racordare la utilități casa fără autorizatie ContSters424337 ContSters424337 Bună ziua. Mă confrunt cu o problema destul de des întâlnită însă momentan sunt fără rezolvare. Am construit o casa fără autorizație de ... (vezi toată discuția)
Bransament curent casa mobila/rulota alezu alezu Buna,am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Detin un teren intravilan 600mp in Cluj,imprejmuit pe care am instalat o casuta mobila 30mp,doresc sa ... (vezi toată discuția)