avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransament canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransament canalizare

Sunt intr-o situatie care imi da mari batai de cap, incerc sa inteleg cum functioneaza logica unor oameni.
Sunt in faza de constructie casa in care urmeaza sa caut solutiile de a ma bransa la apa si canalizare.
Casa este pe un teren care, mai demult forma o singura parcela. Acea parcela s-a impartit in mai multe parcele plus un drum de servitute.
Drumul de servitute, sa-i zicem drum secundar, in momentul de fata apartine primariei, deci este public (nu stiu exact de cand a trecut in proprietatea primariei). Acest drum de servitute vine perpendicular pe un drum principal (in cartier), sa-i zicem, tot al primariei.
Primii vecini care si-au construit case pe parcelele proaspat desprinse din parcela initiala nu cred ca au avut suportul primariei pentru utilitati, asa ca si-au tras fiecare cum au putut. Canalizarea se pare ca au tras-o 2 vecini (ei stau pe la jumatatea drumului) si este trasa pana in capatul drumului secundar; probabil ca de la ei pana in capat a mai facut extindere vecinul din capat, pentru ca si el este bransat la canalizare.
Acum am incercat si eu la compania de apa Bacau sa vad in ce consta sa ma bransez si eu. Dupa ceva timp compania de apa Bacau imi da solutie de bransare tocmai de unde se intersecteaza drumul secundar cu drumul principal (in jur de 220m), de unde s-au bransat si vecinii.
Ceea ce nu inteleg eu este:
1. Cum s-a facut bransamentul primilor vecini si cum figureaza la compania de apa. Pentru ca practic este un singur bransament dar cu mai multi utilizatori, ca si cum o casa se branseaza individual si are 20 wc-uri in casa, nu inteleg cum apare bransamentul ala, din moment ce canalizarea trasa pe drumul secundar public este de fapt privata.
2. De ce compania de apa nu preia in proprietate teava de canalizare si de apa (cu despagubirea proprietarilor) si lasa loc de interpretari, de posibilitatea proprietarilor care au tras teava sa impuna preturile de bransare fara a oferi o justificare la sumele cerute.
3. De ce mie mi-au dat solutie de bransare tocmai din drumul principal. Practic eu daca aleg solutia asta, trebuie sa trag o alta teava de canalizare, cu alte camine de vizitare, pe langa instalatia existenta a vecinilor, totul pe un drum cu latimea maxima de 4m. Si daca mai vin si alti vecini dupa mine, aceeasi solutie ar primi-o, adica bransare din capat, ceea ce inseamna ca dupa compania de apa, e ok sa tragi sa zicem 10 tevi de canalizare pe o lungime de 250m, pe un drum lat de 4m
4. Cum pot sa ma bransez la instalatia vecinilor, trebuie sa anunt compania de apa? Sau doar am nevoie de acceptul vecinilor, ei fiind cei cu bransamentul la conducta primariei. Apoi cum sa ma feresc sa profite de mine sa-mi ceara pentru acordul lor nici cat costa canalizarea toata?
Ar trebui sa fie o lege care sa reglementeze chestiunile astea.

Daca exista cineva care ma poate ajuta in problemele astea, as fi recunoscator.

Alte discuții în legătură

Speta bransament gaze - solicitare acorduri suplimentare fata de cel al investitorului initial dante1980 dante1980 In 2011 am cumparat in teren pozitionat la capatul unui drum de servitute care deserveste primele 2 loturi pe care proprietarii le.au lasat de izbeliste,pe ... (vezi toată discuția)
Probleme bransare canalizare rotterro rotterro Buna ziua, In 2015 un verisor a cumparat un teren de 20 ari care include si un drum de acces de 200mp din care el detine 2/3. in 2015 s-a apucat sa faca ... (vezi toată discuția)
Bransare gaze de la bransamentul vecinilor Coman Radu Coman Radu Detin un imobil in carierul Giulesti, amplasat pe un drum de servitute pe care sunt 4 locuinte(fiecare proprietar lasand o parte din proprietate pentru acest ... (vezi toată discuția)