avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Bransare gaze de la bransamentul vecinilor
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Bransare gaze de la bransamentul vecinilor

Detin un imobil in carierul Giulesti, amplasat pe un drum de servitute pe care sunt 4 locuinte(fiecare proprietar lasand o parte din proprietate pentru acest drum), a mea fiind a-2-a.
Cei doi vecini care locuiesc dupa mine s-au bransat la gaze in urma cu 10 ani.
Intentionez dupa 1 ianuarie 2019 sa ma bransez si eu la gaze ( teava trece fix prin fata portii mele), iar vecinii sunt de acord sa ma bransez la teava lor.
Intrebarile sunt:
1.Daca ma pot lega legal la teava vecinilor avand acordul lor? Daca da care este procesul?
2.Daca trebuie tras alt bransament separat?
3.M-ar ajuta si daca as afla niste costuri, in afara de ce trebuie sa le dau vecinilor. ( de la teava pana la casa sunt in jur de 8 metri maxim.)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:56, 26 Decembrie 2018
Cei de la gaze se ocupa de bransare.
Vorbiti cu ei.
Trebuie sa detineti un proiect intocmit de o firma autorizata si in baza proiectului sa solicitati aviz de la firma de distributie gaze.
In baza avizului primit contactati o firma agreata de ANRE si firma d edistributie gaze pentru realizarea bransamentului.
Costurile nu sunt modice. In functie de situatia din teren costurile pot ajunge la mai multe mii de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava gaz pe peretele apartamentului meu margot80 margot80 Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna, in prima cladire, la parter. Bransamentul la gaz a fost facut in 1991 pentru cladirea A (in care locuiesc la parter) ... (vezi toată discuția)
Teava gaze dmitheone dmitheone Bună ziua, am un teren pe un drum de servitute și împreună cu vecinii dorim sa ne racordam la rețeaua de gaze. Țeavă o sa fie trasa pe drumul de ... (vezi toată discuția)
Bransament canalizare StillS StillS Sunt intr-o situatie care imi da mari batai de cap, incerc sa inteleg cum functioneaza logica unor oameni. Sunt in faza de constructie casa in care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)