avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii

Salutare tuturor.
Ma confrunt cu o dilema. Angajatorul mi-a trimis un mail prin care imi cere sa vin la serviciu sambata si duminica (aceste doua zile sunt zilele mele libere), in caz contrar mi-a specificat ca ma va sanctiona cu desfacerea contractului de munca pe motiv disciplinar. Mentionez ca nu am avut abateri de nici un fel, iar acum chiar nu am cum sa merg in zilele respective.
Am doua intrebari:
- Ma poate da afara in conditiile de fata?
- Daca ma da afara pe motiv disciplinar, ce e de facut?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:25, 15 Ianuarie 2010
Ca sa va dea afara pe motive disciplinare trebuie mai intai sa va convoace la o comisie de cercetare disciplinara.
Nu stiu daca aveti la nivel de societate un regulament intern.
Daca da, atunci acolo trebuie sa fie precizat programul de lucru si care sunt cele 2 zile de repaus consecutive. Daca nu scrie nicaieri ca trebuie sa lucrati sambata si duminica nu prea are baza legala sa va convoace la comisie.
Daca nu aveti regulament intern si nici "program" de lucrat in week-end, dvs puteti sa-i demonstrati cu prevederile Codului muncii, art. 132 (1) - "repausul saptamanal se acorda in 2 zile consecutive, de regula sambata si duminica". - ca nu are dreptate.

Daca cumva va desface contractul de munca atunci aveti varianta contestarii decizie de desfacere a CIM la tribunalul de pe raza de domiciliu in termen de 30 zile de la data comunicarii deciziei catre dvs.

Intrebare:
1. Este o practica frecventa a agajatorului sa va cheme la munca in w/e? Sau poate este o situatie de nevoie acum?
Incercati sa discutati cu angajatorul, daca nu puteti telefonic atunci prin e-mail si sa-i prezentati situatia dvs.
Intrebare:
1. Este o practica frecventa a agajatorului sa va cheme la munca in w/e? Sau poate este o situatie de nevoie acum?
Incercati sa discutati cu angajatorul, daca nu puteti telefonic atunci prin e-mail si sa-i prezentati situatia dvs.

Nu este o practica frecventa este o situatie speciala acum dar chiar nu pot sa merg la serviciu. I-am prezentat situatia mea si ceea ce v-am spus mai sus este raspunsul lor.
Daca chiar va este imposibil sa mergeti nu puteti decat sa asteptati reactia lor.
Si sa reveniti pe acest subiect ca sa va putem sfatui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive DLR DLR Buna seara, Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am urmatorul program la serviciu: Sap. 1: Duminica 13 Noiembrie - Sambata 19 ... (vezi toată discuția)
Regulament intern, program weekend, spor salariu weekend happyworker happyworker Am 3 nelamuriri la care sper ca gasesc raspuns: 1.Ce constituie regulamentul intern? In companie exista un asa numit regulament de ordine interioara, dar nu ... (vezi toată discuția)
Cate zile consecutive este legal sa muncim conform legii? helpme2020 helpme2020 Cate zile consecutive este legal sa muncim conform legii? Precizez ca sunt agajat full time, la program de 8 ore jumate, cu 1 ora pauza. Lucrez doar ture de ... (vezi toată discuția)