avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ca agent de munca temporara pot trimite salariatii in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ca agent de munca temporara pot trimite salariatii in misiuni in afara tarii?

Buna ziua,

Sunt autorizata ca agent de munca temporara. Intrebarea mea este, pot trimite salariatii in misiuni in afara tarii in spatiul european? Caror legislatii se supun in acest caz salariatii? Care sunt obligatiile mele si obligatiile utilizatorului? Difera acestea fata de un contract in Romania?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 15 Ianuarie 2010
Cetăţenii români pot obţine un loc de muncă în străinătate prin intermediul Agenţilor privaţi de ocupare a forţei de muncă ce activează în baza Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.
Activităţile de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate se realizează de către societăţi comerciale constituite în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au ca activitate principală "Selecţia şi plasarea forţei de muncă".
Condiţiile impuse de lege pentru desfăşurarea activităţii de mediere:
a) dispun de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii;
b) au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă;
c) au organizată o bancă de date care să cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor;
d) au încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă;
e) sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază îşi au sediul.“ (art. 9, Legea nr. 156/2000).
Contractele de muncă vor cuprinde un set de elemente obligatorii (art. 10, L. 156/2000).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Leasing de personal in strainatate?? Forumconsult Forumconsult Buna ziua, Suntem o firma de resurse umane si ne intereseaza daca putem face leasing de personal in strainatate si ce conditii ar trebui sa indeplinim pentru ... (vezi toată discuția)
Despre codul caen 7810 privind activitati de plasare a fortei de munca aquaterm aquaterm eu am societatea de citiva ani si mai exact din 2005 si acum citva timp am facut extindere la camera de comert si am bagat si codul 7810 si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)