Fiica mea de 17 ani a circulat fara bilet intr-un mijloc de transport , fiind surprinsa de catre controlori RATB care i-au cerut CI pt a scrie procesul verbal de amenda.In acelasi timp i-au propus sa coboare si desi fii ca mea s-a rugat de ei sa nu o amendeze , ei au trecut la completarea PV , iar fiica mea s-a repezit sa-l rupa. De aici a iesit un intreg circ , cei 3 agresand-o , iar ea incercand cum putea sa riposteze....Controlorii au chemat un echipaj de politie , fiica mea m-a sunat pe mine , am ajuns la fata locului , echipajul inca nu sosise , le-am cerut actul de identitate al fiicei mele si sa-si noteze datele , au refuzat , le-am cerut sa se legitimeze , au refuzat...in final , am plecat lasandu-le actul de identitate , amenintandu-ne ca vor face plangere la politie pt agresare corporala. Aveau dreptul sa retina actul de identitate ?.
Controlorii RATB nu au dreptul sa retina un act de identitate.
Formulati sesizare impotriva controlorilor la Primaria Capitalei , Directia RATB si la Politia pe raza careia a avut loc incidentul.
Este bine sa puteti dovedi cu martori sau acte cele petrecute,eventual daca a fost adresata fizic sa solicitati emiterea unui certificat medio-legal si sa faceti plangere si pentru lovire si alte violente.
Nu stiu cum ii cheama pe cei 3 controlori , intrucat au refuzat sa se legitimeze...in acest caz impotriva cui pot sa fac sesizare? Ce se intampla daca actul de identitate al fiicei mele a ramas la ei , intrucat am asteptat sa vina echipajul de politie , dar intrucat trecuse1/2 ora , nu am mai putut sa astept si am fost nevoita sa plec la serviciu , iar fiica la scoala......nici nu stim de unde si de la cine putem sa recuperam actul de identitate?
Culmea , Politia ma acuza pe mine de abandonul actului de identitate al fiicei mele. Puteti sa-mi spuneti daca exista un articol de lege care sa arate ca nu este permisa retinerea de catre oricine a actului de identitate?
Puteti merge la RATB sa povestiti cele intamplate. Va vor da (sau ar trebui sa va dea) un catalog cu fotografiile angajatilor care lucreaza pe post de controlori, ca sa-i recunoasteti. Macar aflati daca chiar erau salariati RATB
Mie mi s-a propus aceasta solutie dupa ce am fost o data agresata de controlori :(( insa nu i-am dat curs fiindca raspunsul la plangerea mea a venit destul de tarziu si nu mai eram sigura ca-mi aminteam cum aratau (si n-as fi vrut sa acuz un nevinovat) in plus si vanataia se vindecase nu mai aveam ce sa le arat
Daca va ajuta, va dau datele furnizate de ei atunci (sper ca mai sunt valabile, incidentul meu a fost acum 2 ani) si va sugerez sa mergeti cat mai repede cat inca aveti in memorie fizionomiile lor.
"pentru a efectua cercetarile necesare aplicarii masurilor legale, sunteti invitata la sediul Serviciului Comercial Marketing, din Calea Serban Voda nr. 164-168, sector 4, de luni pana vineri, intre orele 07.00-15.00, pentru a consulta albumele cu fotografiile agentilor de control si pentru a ne furniza mai multe amanunte legate de incidentul petrecut.
Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la numerele de telefon 311.13.98 sau 336.56.50/int. 117, 120, 121, de luni pana vineri, intre orele 07.00-15.00."
Pentru a evita astfel de incidente in RATB ar fi bine ca atunci cand vi se solicita biletul/abonamentul sa solicitati si dv legitimatia controlorului respectiv si pana nu vedeti CLAR numele scris pe aceasta sa nu prezentati documentele (unii le arata in mare graba, ti le flutura pe la nas si gata, nu apuci sa vezi nimic). La urma urmei trebuie sa stiti exact pe cine reclamati in caz de incident.
Mergeti la sediul societatii de transport si la primarie,formulati la randul dvs.plangere penala impotriva celor trei controlori pentru purtare abuziva,conform art.250 c.pen.
Trebuia totusi sa va grabiti si sa faceti acestea imediat dupa incident,doarece acestia vor incerca sa se apere.
La directie veti afla imediat numele lor,indicand ora si traseul pe care a fost surpinsa fiica dvs.,fara bilet,dar si dupa albumul de acolo,
Alte discuții în legătură
Amenda ratb
iceee
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unui conflict cu Ratb.
M-am urcat intr-un mijloc de transport al ratb si nu am validat cardul.
O echipa ... (vezi toată discuția)
Problema ratb
gs_octavian
Buna ziua.
Astazi am uitat ca mi-a expirat abonamentul RATB si m-a prins controlorul. Mi-a cerut sa ii dau buletin dar nu am avut si i-am aratat legitimatia ... (vezi toată discuția)