Buna ziua,
Am introdus actiune de divort pe motiv de culpa comuna. Locuiesc in prezent cu sotia si copilul in varsta de 9 ani intr-un apartament pe care ,l-am cumparat si amenajat inainte de casatorie, si unde sunt singurul proprietar. Sotia, prin intermediul avocatului ei, cere ca dupa divort, fie sa locuim la comun in acest apartament, sau, daca nu sunt de acord,, sa plec eu din locuinta si sa ii acord drept locativ in apartament, in interesul copilului, care s-a nascut si trait in acest apartament. Este cumva posibil ca vreo instanta judecatoreasca sa ma forteze sa ii cedez apartamentul in felul acesta? Mentionez ca sotia are salariul mult mai mare ca mine, si cu posibilitatea de a-si inchria un apartament la aceeasi valoare de piata. Va multumesc
gi-jane2
Moderator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt doar visele doamnei, nu va poate obliga nimeni sa acceptati sa locuiti impreuna sau si mai rau, sa plecati din casa dvs. E absurd ce pretinde.
Daca tot vrea ca minorul sa locuiasca acolo, il poate lasa sa locuiasca cu dvs.
hotumattua
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Avocatul, dacă îi solicitați să revendice pentru dvs. Casa Scânteii vă ia onorariul și deschide proces, că ăsta este "obiectul muncii" lui. Așa și cu soția, ea poate cere ce vrea, dar asta nu înseamnă că are vreo șansă să și obțină ceea ce cere.
sadrian
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca sotia are salariul mult mai mare si vrea sa va ia si apartamentul proprietate personala inseamna ca, din pacate, neintelegerile sunt grave. Are salariul mult mai mare (si ce daca ?) Daca nu are cunostinte despre legislatia in cauza inseamna ca doar vrea. Sunt oameni care doar vor ceva, nu conteaza daca au dreptul.
NU poate sa va ia apartamentul. Incercati sa obtineti custodia copilului. Nu cred ca daca ramane cu mama primeste o educatie corecta, ci doar sa devina un profitor, eventual sa va denigreze. Stiu ca practica favorizeaza mama, dar poate aveti castig de cauza in privinta copilului.
Rezolvati cu apartamentul in instanta, si, tot in instanta, daca puteti, luati copilul la dvs. Consultati un avocat, forumistii va pot indruma in acest sens.
In conditiile actuale, daca mama castiga mai bine inseamna ca nu are timp sa se ocupe de copil.
Intr-adevar, neintelegerile sunt grave. Zilele trecute, intr-o discutie mai aprinsa, a sarit la mine cu cutitul de bucatarie. Nu sunt o persoana agresiva, nu am lovit-o, am tratat-o ca pe o femeie, doar m-am indepartat de ea ca sa ma feresc. Totusi, nu stiu cum trebuie procedat. A doua zi a negat totul, Ce as putea face ca sa ma protejez in astfel de conditii?
Custodie minor
eu1983
Buna ziua ,
In cazul unu proces de divort cu minor de 3 ani , daca ma prezint fara avocat , eu ca mama ce sanse am sa obtin copilul ,
Intrucat nu doresc ... (vezi toată discuția)
Evacuare
krista56
Buna seara, sotul a cumparat un apartament din banii parintilor inainte de casatorie, in 2004. In anul 2005 s-a cununat. In cursul anului 2010 relatia s-a ... (vezi toată discuția)