avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă partea păgubită și-a recuperat prejudiciul si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă partea păgubită și-a recuperat prejudiciul si renunță ...

Dacă partea păgubită și-a recuperat prejudiciul si renunță la plângere,verișorul meu poate fi lăsat acasă?
Momentan se află în arest preventiv.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
Lala-lula, utilizator
Depinde de infractiunea savarsita
Furt calificat

Mihăilă Sebastian a scris:

Depinde de infractiunea savarsita

Din pacate in aceasta situatie impacarea nu inlatura raspunderea penala.
Verișorul meu e la primul dosar penal.
Avocatul susține că a vorbit cu partea vătămată si acesta i-ar fi spus că renunță la plângere.In primul rând mi se pare dubios ca avocatul nu cere o declarație părții vătămate, pe care să o depună la dosar.Apoi știam că s-a dat o lege acum 2 ani care spune că și în cazul în care partea vătămată renunță in a se constitui parte civilă în procesul penal,pentru inculpat rămâne urmărirea penală.
Știu ca mătușa l-a întrebat pe avocat dacă poate face cerere pentru schimbarea din arest preventiv cu control judiciar sau arest la domiciliu, dar avocatul a spus că nu se poate face nimic până nu va fi termen pentru o eventuală prelungire.

Mihăilă Sebastian a scris:

Din pacate in aceasta situatie impacarea nu inlatura raspunderea penala.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Retragerea plangerii prealabile in aceasta situatie nu conduce la incetarea procesului penal. Se poate renunta la urmarirea penala insa este doar la latitudinea procurorului.

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Nemultumire fata de avocatul aparator Lala-lula Lala-lula Buna seara In cazul reprezentarii intr-un caz penal (furt calificat) ,avocatul aparator nu se ocupa de caz cum ar trebui. Intr-o luna de arest preventiv al ... (vezi toată discuția)
Dosar penal infraciunea furt calificat MariuS92 MariuS92 Daca am dosar penal cu infractiunea de furt calificat , plagerea a fost inainta , dar eu am negociat cu victima si a spus ca isi retrage plangerea, sunt ... (vezi toată discuția)