avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal infraciunea furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal infraciunea furt calificat

Daca am dosar penal cu infractiunea de furt calificat , plagerea a fost inainta , dar eu am negociat cu victima si a spus ca isi retrage plangerea, sunt nelamurit , am auzit ca daca plangerea ajunge la parchet nu se mai poate face nimic, ma lamuriti va rog frumos
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:36, 28 Ianuarie 2010
In cazul furtului calificat, actiunea penala se pune in miscare si din oficiu, nu este conditionata de existenta plangerii prealabile.Numai in cazul art.210,Cod Penal (furt intre rude, soti, minor vs tutore, gazda vs.gazduit) actiunea penala se pune in miscare doar la plangerea prealabila a persoanei vatamate. In cazul furtului calificat, retragerea plangerii penale nu conduce la incetarea procesului penal si achitarea inculpatului, nici la neincepere sau scoatere de sub urmarire.
Indiferent de negocierile tale cu victima, ramane fapta penala.Mai exact, vei rezolva latura civila, in sensul ca partea vatamata nu se va mai constitui parte civila in procesul penal, insa raspunderea penala ramane.Numai in situatia art.210 cp., respectiv furtul intre soti, rude apropiate sau de catre un minor in pagua tutorelui sau , ori de catre cel care locuieste impreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta, se urmareste numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Numai in aceste cazuri, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Furtul e fapta penala prin care sesizarea nu se face la plangerea prealabila. Nu puteti merge la "negociere" cu partea vatamata. Daca a fost inregistrata (plangerea), nu se mai poate face nimic decat angajarea unui avocat. Cu cat mai repede cu atat mai bine.
Si ce se v-a intampla ??? menztionez ca peste 4 luni fac 18 ani ! Nu am inteles care este faza cu inregistrarea plangeri , in cat timp se face ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
MariuS92, utilizator
Pedepsele in cazul minorior sunt amenda si inchisoarea.Liitele pedepselor insa se reduc la jumatate. Poate veti beneficia de suspendarea conditionata a executari pedepsei, in functi de precierea instantei, de crcumstante, agravante si /sau atenuante.Nefiind vorba despre furt pedepsit la planerea prealabila a persoanei vatamate, nu exista termen in care se poate face si inregistra plangerea.

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa handsu handsu In cazul retragerii plangerii penale a partii vatamate invinuitul ( in aceasta calitate pana la retragerea plangerii) poate fi amendat adminidtrativ de catre ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)
Furt! GueRa GueRa In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune? (vezi toată discuția)