avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda administrativa

In cazul retragerii plangerii penale a partii vatamate invinuitul ( in aceasta calitate pana la retragerea plangerii) poate fi amendat adminidtrativ de catre procuror pentru fapta si i se poate imputa
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:52, 16 Ianuarie 2011
in ce consta fapta (infractiunea)?
Nu, daca este vorba despre o infractiune in privinta careia actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Retragerea plangerii inseamna ca inceteaza orice masura ce il privea pe invinuit.Doar daca tragerea la raspundere penala ar fi revenit statului, adica actiunea penala s-ar fi pornsi din oficiu, retragerea plangerii nu mai era posibila.
handsu a scris:

In cazul retragerii plangerii penale a partii vatamate invinuitul ( in aceasta calitate pana la retragerea plangerii) poate fi amendat adminidtrativ de catre procuror pentru fapta si i se poate imputa


Daca luam ca exeplu art 180 C.P. se poate aplica amenda administrativa daca partea vatamata nu isi retrage plangerea pana la momentul in care procurorul a dispus solutia.

avocat Claudiu Lascoschi
Despre ce fapta este vorba ?
Complice la tentativa de furt calificat

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal infraciunea furt calificat MariuS92 MariuS92 Daca am dosar penal cu infractiunea de furt calificat , plagerea a fost inainta , dar eu am negociat cu victima si a spus ca isi retrage plangerea, sunt ... (vezi toată discuția)