avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda administrativa

In cazul retragerii plangerii penale a partii vatamate invinuitul ( in aceasta calitate pana la retragerea plangerii) poate fi amendat adminidtrativ de catre procuror pentru fapta si i se poate imputa
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:52, 16 Ianuarie 2011
In acest caz nu se poate retrage plangerea insa la individualizarea judiciara a pedepsei poate avea relevanta acest aspect de fapt.
Daca gravitatea faptei concrete nu este mare se poate aplica si o amenda administrativa dar trebuie sa vorbiti in concret cu un avocat despre acest aspect.
Un exemplu cu aplicarea amenzii administrative il constituie furtul din supermarket in conditiile in care valoarea bunului nu are o valoare mare.

avocat Claudiu Lascoschi
Nefiind vorba despre o plangere prealabila,eventuala retragere a plangerii penale,nu are niciun efect juridic,urmarirea penala ,cintinuand din oficiu.
Ce valoare are prejudiciul creat prin furt ?
In ce conditii ati participat la aceasta infractiune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal infraciunea furt calificat MariuS92 MariuS92 Daca am dosar penal cu infractiunea de furt calificat , plagerea a fost inainta , dar eu am negociat cu victima si a spus ca isi retrage plangerea, sunt ... (vezi toată discuția)