avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In data de 8.01 2022 am avut un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In data de 8.01 2022 am avut un accident,,ieri am ...

Buna ziua!
In data de 8.01 2022 am avut un accident,,ieri am primit un plic in care se clasează dosarul:,,clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa prev.de art.196 alin 2 și alin 3 din Codul penal întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Întrebarea mea este ce urmări sunt? Este posibil să-mi fie suspendat permisul de conducere?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:08, 3 Mai 2022
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
..................................
d) pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;
......................................
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
latka, utilizator
Va rog ,nu înțeleg termenii.
Dar acum am ajuns acasă și găsesc în cutia postala,că din data de 20.03 nu mai am dreptul de a conduce,dar data pe plic este 29.04 și că trebuie să predau permisul până la soluționarea dosarului penal.
Dreptul de a conduce autovehicule mi se acorda in condițiile prevăzute de art.111.alin.6 din O.U.G. 195/2002.Va rog eu numai înțeleg nimic.
Predați cât mai repede permisul, ca să nu vi se mai facă un alt dosar penal, pentru conducere fără drept, având permisul suspendat.
Nu-mi dau seama ce termeni nu înțelegeți, din moment ce v-am dat toate link-urile la legile respective. Dar predați permisul, pentru că nu mai aveți drept de conducere.
Numai înțeleg nimic,dosarul se dispune pt clasare conf. art.196/C.P și astăzi când predau permisul se suspenda pe 18o de zile. Pe ce art? Culmea ,m-i s-a eliberat dovada fara drept de conducere de acum. Ce legi avem oameni buni???Acum cred că trebuie să contest clasarea dosarului penal și poate să-mi de-a dovada de condus,cred . Daca mă poate ajuta cineva din grup cu pașii care trebuie să-i urmez

Carmenstratone a scris:

Numai înțeleg nimic,dosarul se dispune pt clasare conf. art.196/C.P și astăzi când predau permisul se suspenda pe 18o de zile. Pe ce art?

Pe articolul ce vi l-am postat anterior, 103/1/d.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am peeimisul suspendat 180 sunt obligata sa dau tesul ... Mirelaflorentina Mirelaflorentina Buna ziua am peeimisul suspendat 180 sunt obligata sa dau tesul de redobandire?multumesc (vezi toată discuția)
Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ... Stanescu78 Stanescu78 Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent ... (vezi toată discuția)
Bună seara,acum un an am fost implicat într-un accident rutier ... Manole22 Manole22 Bună seara,acum un an am fost implicat într-un accident rutier din care am lovit din spate alt autoturism fără a încălca vreo regulă rutiera.A fost o ... (vezi toată discuția)