avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restrictii acordare stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restrictii acordare stimulent de insertie

Buna ziua!
Am o nelamurire legata de acordarea stimulentului de insertie.
Pana in februarie 2023 ma aflu in CCC.
Saptamana trecuta am infiintat un PFI pentru activitati independente, ca asistent in asigurari. Pe diverse forum-uri am gasit discutii cum ca daca inregistrez venituri in timpul CCC (chiar si 1 leu), altele decat indemnizatia, pierd dreptul la acordarea stimulentului de insertie.
In OUG 111/20210 nu am gasit nimic referitor la aceasta speta, dar am rugamintea, daca este cineva care cumoaste problema, sa ma lamureasca.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
Madalina1502, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:28, 3 Mai 2022
Buna ziua,
Puteti realiza venituri in perioada CCC dar acestea nu trebuie sa depasesca o anumita suma pe an
Art. 16, alin. 3
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).

[ link extern ]

Cuantumul minim al indemnizatiei este in jur de 1300 ( 2,5x 525,5=1313,75)

1313,75x5=6568,75 lei/an
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!
Nedumerirea mea este daca aceste venituri obtinute, sub limita de 5 indemnizatii minime, afecteaza cumva obtinerea stimulentului de insertie.
Pe un grup de pe Facebook, discuta cineva ca si daca obtin un singur Ron, imi pierd dreptul la stimulentul de insertie.
De ce si pe ce baza legala nu stiu, asa ca asta incerc sa aflu.
art.12 din Normele de aplicare a OUG 111/2010
....
(6) În situația realizării de venituri nete în condițiile art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanța de urgență, persoana îndreptățită nu poate solicita stimulentul de inserție.

Puteti, va rog, sa imi puneti si un link cu OUG-ul si cu normele de aplicare?
Deoarece am gasit atatea variante pe internet, ca nici nu mai stiu ce sa cred.
Va multumesc!
Le gasiti mai jos
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil, sunt in ccc anul trecut am lucrat si ... ..sorin, ..sorin, Concediu crestere copil, sunt in ccc anul trecut am lucrat si am obtinut 6200 net ( 2021) anul asta 2022 mai pot obtine venituri nete de 6250 daca sunt in ccc?? (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție 1 an și 10 luni, 650 lei, buna ziua! ... ..sorin, ..sorin, Stimulent de inserție 1 an și 10 luni, 650 lei, Buna ziua! Daca in timpul c.c.c, lucrez la vârsta de 1 an și 10 luni mai beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada ccc urmat de stimulent inserție pe noul cim AlbuAndrei AlbuAndrei Acestea ar fi datele problemei: Sotia mea are CCC in perioada 7.08.2018-7.08.2020. (copilul împlinește 2 ani in 7.08.2020) Eu nu am luat o luna de ... (vezi toată discuția)