avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil ...

Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil in vama veche ruland un joint care continea 0.8 grame de marijuana. Eram impreuna cu inca cativa prieteni insa eu am fost luat deoarece tigara era la mine in mana si de asemenea am declarat ca eu am cumparat marijuana (ceea ce este adevarat). Am 17 ani, este prima abatere(nu am mai intrat niciodata in orice fel de probleme cu politia) si am fost extrem de calm si de respectuos cu politistii. Acestia m-au dus la masina, au sigilat drogurile, au scris proces verbal in care descriau cuvant cu cuvant tot ce se intamplase mai devreme, pv pe care l-am semnat, apoi am fost lasat liber cu mentiunea ca “peste o luna, 2 sau chiar un an” voi fi chemat la audiere. As dori sa inteleg mai bine ce se va mai intampla mai departe. Este vorba de dosar penal sau doar de amenda? este cazul sa vorbesc deja cu un avocat? Este vreo sansa ca nici macar sa nu mai fiu chemat? Aceasta ultima intrebare o pun deoarece mi-a spus cineva ca pentru un lucru atat de mic (prima abatere + cantitate mica) exista o sansa ca cazul meu sa fie ignorat.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
tps351, utilizator

am uitat sa mentionez ca locuiesc in ilfov.
tps351 a scris:

Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil in vama veche ruland un joint care continea 0.8 grame de marijuana. Eram impreuna cu inca cativa prieteni insa eu am fost luat deoarece tigara era la mine in mana si de asemenea am declarat ca eu am cumparat marijuana (ceea ce este adevarat). Am 17 ani, este prima abatere(nu am mai intrat niciodata in orice fel de probleme cu politia) si am fost extrem de calm si de respectuos cu politistii. Acestia m-au dus la masina, au sigilat drogurile, au scris proces verbal in care descriau cuvant cu cuvant tot ce se intamplase mai devreme, pv pe care l-am semnat, apoi am fost lasat liber cu mentiunea ca “peste o luna, 2 sau chiar un an” voi fi chemat la audiere. As dori sa inteleg mai bine ce se va mai intampla mai departe. Este vorba de dosar penal sau doar de amenda? este cazul sa vorbesc deja cu un avocat? Este vreo sansa ca nici macar sa nu mai fiu chemat? Aceasta ultima intrebare o pun deoarece mi-a spus cineva ca pentru un lucru atat de mic (prima abatere + cantitate mica) exista o sansa ca cazul meu sa fie ignorat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dosar penal și o sa va cheme la audiere procurorul.
În funcție de ceea ce va fi la audiere se va stabili soarta dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
am inteles. va fi posibil sa scap de dosar penal/cazier deoarece este prima abatere, este o cantitate mica, etc? de asemenea, este cazul sa intru deja in contact cu un avocat sau pot astepta pana cand sunt chemat?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Aveti dosar penal și o sa va cheme la audiere procurorul.
În funcție de ceea ce va fi la audiere se va stabili soarta dvs.

tps351, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveți șanse sa scăpați de cazier.
În toate cazurile mele de acest fel clienții mei au scăpat de cazier cu cenzurarea instantei de judecată asa cum se procedează conform noii proceduri.

În zona litoralului situatia poate fi însă mai complicată.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara!

Puteti lua legatura cu un avocat si mai devreme, nu neaparat cand veti fi chemat la audiere. Pana atunci puteti stabili apararea, iar acesta va poate informa despre ce posibilitati aveti pentru aplicarea unei sanctiuni penale cat mai usoare.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am 18 ani si am fost prins in bucuresti cu doua plicuri ... Ghostemane Ghostemane Buna ziua. Am 18 ani si am fost prins in Bucuresti cu doua plicuri de marijuana (n-am oferit nimanui vreun motiv sa ma controleze, doar s-a intamplat sa ma ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana GabelloBtg GabelloBtg Am fost perchezitionat de catre jandarmerie si s-a gasit asupra mea un \"dispozitiv de maruntit\" numit Grinder si un plic cu cateva firicele de tutun. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)