avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie Marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie Marijuana

Am fost perchezitionat de catre jandarmerie si s-a gasit asupra mea un "dispozitiv de maruntit" numit Grinder si un plic cu cateva firicele de tutun. Nu sunt total sigur ca in plic era numai tutun, dar cantitatea era cu siguranta infima. Partea problematica este Grinder-ul in care stiu ca erau ramasite de Marijuana. Am declarat ca plicul contine tutun, iar ca Grinder-ul nu este al meu, ci ca mi l-a dat o anumita persoana. Am spus de asemenea ca nu stiu ce este in Grinder. Ambele au fost confiscate si mi s-a spus ca voi fi sunat pentru a merge la proces. Tin sa mentionez ca asta este prima abatere si ca am fost foarte cooperant.
Avand in vedere ca in respectivul Grinder (eventual si in plic, chiar nu sunt sigur) este o cantitate extrem de mica de Marijuana. Ce se va intampla? Ce ar trebui sa fac?
Multumesc anticipat!
Probabil ca ati fost inclus( si supravegheat o vreme) intr-un lot de cultivatori/detinatori de marihuana, ceea ce inseamna un dosar penal de trafic/ detinere pentru consum de droguri. Spuneti ca ati declarat, ceea ce inseamna ca vi s-a luat o prima declaratie, probabil de suspect.
Ce ar trebui sa faceti este sa va angajati un avocat care sa va asiste in acest dosar penal inca din faza de urmarire penala ca nu este de glumit!
S-a inceput urmarirea penala ”in rem” sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000.
Probele gasite se vor trimite spre expertizare. Dupa ce o sa vina rezultatul si daca se confirma ca substanta analizata este drog, se va dispune ca urmarirea penala sa se efectueze in continuare si fata de dvs, moment de la care veti capata calitatea de suspect.
O sa fiti citat de DIICOT.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4 din Legea 143/2000, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Asigurati-va apararea.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ma indoiesc ca ar fi cazul. A fost doar o întâmplare ca eu sa fiu acolo, deoarece iesisem la o țigară cu 3 prieteni aproape de casa mea. Si asta după circa 2 săptămâni in care nu am iesit din casa decat ca sa merg la lucru. De asemenea, 2 dintre cei cu care eram au mai fost controlati si sancționați acum cateva zile pe motiv ca ar fi desenat pe o banca din acel loc, acuzatiile fiind false, dar fără dovezi. Practic acesti jandarmi doar si-au găsit de cine sa profite...
Chiar este atat de grav pentru atat de putin? Ar trebui mai bine sa spun ca acele obiecte erau ale mele si ca le aveam pentru consum propriu?
Eu v-am care este procedura, strategia apararii o discutati cu avocatul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie substante ilegale Tedy_r2 Tedy_r2 Salut, Am fost prins de catre jandarmerie, alaturi de un prieten cu 2 jointuri. acestia ne-au dus la cea mai apropriata sectie unde ne-au luat ... (vezi toată discuția)
Un caz stephen2001 stephen2001 Salutare, sunt din Bucuresti si am fost gasit de civili in vama veche cu o cantitate putina de mdma praf. Care sunt consecintele, este nevoie de avocat? (vezi toată discuția)
Posesie marijuana Totalirelevant Totalirelevant Cu o seara in urma unulu dintre colegii de camin a chemat politia deoarece faceam galagie la mine in camera. Cand echipajul a ajuns, asupra mea au gasit un ... (vezi toată discuția)