avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie substante ilegale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie substante ilegale

Salut,

Am fost prins de catre jandarmerie, alaturi de un prieten cu 2 jointuri. acestia ne-au dus la cea mai apropriata sectie unde ne-au luat declaratie.

La ce ar trebui sa ma astept in viitor? exista riscul de a ne fii interceptate telefoanele, perchezitionate locuintele sau de a merge la puscarie?

Solicitarea unui avocat s-ar putea dovedi costisitoare pentru mine, exista sansa de a scapa doar cu amenda fara apelez la unul?

Seara buna.
S-a inceput up in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 4 din Legea 143/2000. Substanta gasita asupra dvs o sa fie trimisa catre expertizare. Daca in urma expertizei se constata ca substanta respectiva este drog, o sa fiti citat in calitate de suspect de catre DIICOT.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4 din Legea 143/2000, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Daca nu va permiteti sa platiti pentru asistenta juridica si reprezentare, incercati sa mergeti la un avocat doar pentru consultanta.
Detinerea de droguri de risc, pentru consumul propriu, este sanctionata de legea penala.

Avand in vedere faptul ca este prima abatere , in acest sens, precum si cantitatea redusa de substante psihotrope interzise, se poate dispune renuntarea la urmarire penala.( pe cale de ordonanta, se poate institui prestarea unei munci neremunerate , in folosul comunitatii ).

Poate fi perfectat un acord de recunoastere a vinovatiei.( spre exemplu, precizand ca pedeapsa amenda penala )

In cazul in care nu se doreste renuntarea la urmarire penala, se poate dispune trimiterea in judecata.

Instanta de judecata poate renunta la pedeapsa, poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, ori suspendarea sub supraveghere.

De urgenta, consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz stephen2001 stephen2001 Salutare, sunt din Bucuresti si am fost gasit de civili in vama veche cu o cantitate putina de mdma praf. Care sunt consecintele, este nevoie de avocat? (vezi toată discuția)
Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu canabis pentru consum propriu. care pot fi consecințele? viorel mihai viorel mihai La un control de rutina a celor de la politia de circulatie acum 2 sapt, eu fiind pasager, au fost gasite 2 plicuri cu aproximativ 1 gram canabis asupra ... (vezi toată discuția)