avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins cu canabis pentru consum propriu. Care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins cu canabis pentru consum propriu. Care pot fi consecințele?

La un control de rutina a celor de la politia de circulatie acum 2 sapt, eu fiind pasager, au fost gasite 2 plicuri cu aproximativ 1 gram canabis asupra mea(consum propriu). tin sa mentionez ca doar eu fumam in momentul acela nu si soferul. am fost dusi la sectie, soferului i-au fost luate probe de urina si sange, el fumand ocazional. am dat declaratie, plicurile fiind sigilate si trimise mai departe. care este procedura de urmarire penala? ce se poate intampla in viitorul apropiat? sa ma astept sa vina peste mine acasa sa-mi faca perchezitie domiciliara? nu am tinut si nici nu o sa tin vreodata in casa si nici nu am avut de a face cu politia pana acum. va rog frumos ajutati-ma. astept raspunsuri. sunt foarte speriat si stresat in acelasi timp. nu mai pot dormi noaptea deoarece imi este teama sa nu vina acasa pentru ca mama este bolnava.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:02, 28 Ianuarie 2018
Politisti au intocmit un PV de constatare a infractiunii flagrante, au sigilat drogurile si le-au trimis la expertiza.
PV reprezinta actul de sesizare al organelor de up.
Se incepe up ”in rem” sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 4 din Legea 143/2000.
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Dupa ce o sa vina rezultatul expertizei care confirma ca substanta gasita asupra dvs este drog, organul de up dispune ca up sa se efectueze in continuare si impotriva dvs, moment de la care veti capata calitatea de suspect.
Veti fi citat sa va aduca la cunostinta acuzatiile. Aveti dreptul sa apelati la un avocat si sa stabiliti impreuna strategia apararii.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
as dori mai pe babeste daca se poate sa-mi explicati.
o sa vina peste mine acasa? repet: nu am tinut si nici n-o sa tin vreodata droguri in casa.
Aveti dosar penal.
Nu o sa vina sa va aresteze.
Este însă bine sa aveti avocat la audiere ca sa stie ce este de facut si sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie tulpinițe marijuana în cantitate mică. risc să mi se facă dosar penal pentru așa ceva? caluian.mihai97 caluian.mihai97 Salut. Am fost prins în august 2017 cu o pungă ce conținea 1.15 g tulpinițe de marijuana. Am declarat faptul că le-am luat de la cineva din Constanța și ... (vezi toată discuția)
Prietenul meu a fost gasit cu 2.5g sau 3g de cannabis. ce se va intampla? viv26 viv26 Bună ziua. Prietenul meu impreuna cu alti 2 baieti a fost găsit în ziua de revelion cu 2.5g sau 3g de cannabis pentru consum propriu. I-au dus la sectie, la ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de poliția rutieră cu aproximativ 1.5 g canabis pentru consum propriu. la ce să mă aștept, cum va decurge ancheta penală? calafeteanu viorel calafeteanu viorel Buna seara dragii mei Domni... ma tot gandesc la ce fel de intrebari imi va pune procurorul , eu fiind prins de politia rutiera la un control de rutina cu ... (vezi toată discuția)