avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie tulpinițe marijuana în cantitate mică. Risc ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie tulpinițe marijuana în cantitate mică. Risc să mi se facă dosar penal pentru așa ceva?

Salut. Am fost prins în august 2017 cu o pungă ce conținea 1.15 g tulpinițe de marijuana. Am declarat faptul că le-am luat de la cineva din Constanța și că erau pentru consum propriu, urmând să-mi fac ceai din ele. Zilele trecute am fost chemat la IPJ Galați să dau aceeași declarație, când mi s-a spus că mă așteaptă dosar penal și amendă. Ideea e că am vorbit cu un prieten care știe pe cineva la drept și mi-a spus că nu am motiv să mă îngrijorez, oentru că ce mi-a spus ăla despre dosar și amendă sunt la cacealma ca să mă tragă de limbă. Acum sincer nu știu ce să mai cred. Dacă mă poate lămuri cineva, aș fi recunoscător.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:08, 22 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dosar penal aveti.
Dupa ce ati fost depistat, s-a intocmit un PV de constatare a infractiunii flagrante, care constituie actul de sesizare al organului de up, substanta gasita a fost sigilata si trimisa la expertizare.
Daca s-a retinut ca drogurile erau pentru consum propriu, s-a inceput up ”in rem” sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000.
Dupa ce vine rezultatul expertizei si se confirma faptul ca substanta gasita este drog, organul de up dispune inceperea up si ”in personam”, moment in care capatati calitatea de suspect.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

Da, mi-a spus că s-au întors de la expertiză și că conține THC.
Aș mai dori să știu la ce sumă să mă aștept la amendă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a retinut art. 4 alin.1 din Legea 143, fapta se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Daca instanta va condamna la amenda penala, stabileşte numărul zilelor-amendă potrivit criteriilor generale de individualizare a pedepsei. Cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă se stabileşte ţinând seama de situaţia materială a condamnatului şi de obligaţiile legale ale condamnatului faţă de persoanele aflate în întreţinerea sa, conditii in care minimul amenzii poate sa fie de cel putin 1.200 lei.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am avut de curând și ședință de evaluare la centrul de consiliere antidrog iar doamna de acolo mi-a spus că nu este cazul integrării în ircuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri. Ulterior, am avut audiență cu un procuror DIICOT, car mi-a spus că o să lase ușor tura asta ca să nu-mi strice cariera ( de unde eu am înțeles că nu este caz de dosar penal), însă mi-a spus că este cazul de amendă, suma căreia o va stabili dânsul după ce vine raportul de la antidrog.
Acum, ce mă interesează pe mine cu adevărat: la antidrog mi s-a spus că valoarea amenzii este de minimum 3000 de lei, este adevărat?
V-am mai spus ca dosar penal aveti. Condamnarea la amenda penala o poate dispune doar o instanta de judecata, v-am spus si minimul, dvs cititi mesajele?

Alte discuții în legătură

Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Deținere canabis pentru consum Dxddsdd Dxddsdd Daca am fost prins impreuna cu un prieten de catre un echipaj care facea verificari ca detineam asupra noastra in masina, 5 grame de canabis folosit pentru ... (vezi toată discuția)
Condus sub influența substanțelor psihoactive Andrei995 Andrei995 Buna seara, acum aproximativ 24 de ore am fost oprit la un control de rutina, care sa lăsat cu o percheziție și o prelevare de probe biologice... am ieșit ... (vezi toată discuția)