avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condus sub influența substanțelor psihoactive
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condus sub influența substanțelor psihoactive

Buna seara, acum aproximativ 24 de ore am fost oprit la un control de rutina, care sa lăsat cu o percheziție și o prelevare de probe biologice... am ieșit pozitiv pt THC și a-au găsit asupra mea aproximativ jumătate de gram și un cântar digital, am pledat vinovat pt consum încă din momentul in care agentul mi-a propus testul antidrog... m-ați putea sfătui care ar fi următoarele demersuri pentru integritatea mea ? Nu am mai avut de a face cu poliția pana acum.. . Sunt pasibil de pușcărie chiar dacă e prima abatere?
Va mulțumesc pt răspunsurile care vor veni!
Cel mai recent răspuns: Andrei22121 , utilizator 15:24, 14 Februarie 2020
Asa cum ati prezentat situatia de fapt, inteleg ca s-au deschis 2 dosare penale.
Un dosar in care se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 336 alin. 2 C.pen. si un alt dosar in care se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 4 din Legea 143/2000.
Pentru al doilea dosar competenta de solutionare este a DIICOT.
Asigurati-va apararea, asta este primul demers.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Diicot poate sa nu fie de acord cu detinerea in vederea consumului.
Ar fi bine sa aveti avocat la audiere.

Fiind doua fapte pedeapsa se poate stabili separat pentru fiecare fapta.
Ar fi bine sa va apărați ca sa încercați să scăpați de orice condamnare penala.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc pentru răspunsuri domnilor, o sa țin cont de sfatul dumneavoastră și o sa apelez la serviciile unui avocat.. . Dacă mi-ați putea spune din propria experiența cum s-au finalizat asemenea cazuri as fi recunoscător !
Exista anumite programe de reabilitare care sa dovedească ca nu mai am intenții rău-orientate ? Sau ce as putea face sa îmi îmbunătățesc situația..
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
Andrei995, utilizator
Este foarte important cum va percepe procurorul situatia dvs.
Sunt mult factori care se analizează in concret.

Pe de altă parte, o atitudine prea blândă din partea Diicot-ului poate duce la un efect negativ.

Mai aveti si al doilea dosar cu conducerea.
Si acolo problematica trebuie abordata cu atentie fiind alt procuror de caz.

Trebuie sa discutați in concret cu avocatul pe detalii concrete si nu in mod generic.
Cam 2 ore ar dura discutia cu avocatul ca sa va evalueze situatia in mod preliminar, mai înainte de a va prelua cazul.

O evaluare facuta de psihologi constituie o alta etapa.Avocatul va examina si aceste aspecte in concret tot la fel ca si procurorul.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4 din Legea 143/2000, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
În funcţie de concluziile raportului de evaluare întocmit de centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în termen de 5 zile de la primirea acestuia, procurorul dispune, cu acordul consumatorului, includerea acestuia în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Dacă, până în momentul pronunţării hotărârii, inculpatul respectă protocolul programului integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, instanţa de judecată poate dispune renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 80, respectiv art. 83 din Codul penal.
Nerespectarea, pe durata termenului de supraveghere, a programului integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri atrage în mod corespunzător aplicarea dispoziţiilor art. 88 alin. (1) din Codul penal.

Alte discuții în legătură

Un caz stephen2001 stephen2001 Salutare, sunt din Bucuresti si am fost gasit de civili in vama veche cu o cantitate putina de mdma praf. Care sunt consecintele, este nevoie de avocat? (vezi toată discuția)
Posesie substante ilegale Tedy_r2 Tedy_r2 Salut, Am fost prins de catre jandarmerie, alaturi de un prieten cu 2 jointuri. acestia ne-au dus la cea mai apropriata sectie unde ne-au luat ... (vezi toată discuția)
Deținere canabis pentru consum Dxddsdd Dxddsdd Daca am fost prins impreuna cu un prieten de catre un echipaj care facea verificari ca detineam asupra noastra in masina, 5 grame de canabis folosit pentru ... (vezi toată discuția)