avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deținere canabis pentru consum
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deținere canabis pentru consum

Daca am fost prins impreuna cu un prieten de catre un echipaj care facea verificari ca detineam asupra noastra in masina, 5 grame de canabis folosit pentru consum, si am cooperat si este prima abatere, ce urmeaza sa se intample?
Probele ridicate de la dvs au fost trimise spre expertizare. S-a inceput up in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000. Dupa ce o sa vina rezultatul si daca se constata ca substanta respectiva este drog, organul de up o sa dispuna ca urmărirea penală să se efectueze în continuare si faţă de dvs, moment de la care veti capata calitatea de suspect. Veti fi citat de DIICOT.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

Cel mai probabil se va dispune renuntarea la urmarirea penala, avand in vedere fapta si cazierul dvs. dupa ce veti fi citat si vi se va fi adus la cunostinta dobandirea calitatii de suspect de DIICOT. Dosarul se va trimite spre confirmare judecatorului de camera preliminara si se va termina in acel moment.

Dxddsdd a scris:

Daca am fost prins impreuna cu un prieten de catre un echipaj care facea verificari ca detineam asupra noastra in masina, 5 grame de canabis folosit pentru consum, si am cooperat si este prima abatere, ce urmeaza sa se intample?

Este vreo sansa sa mi se faca dosar penal?

Duca Oana a scris:

Cel mai probabil se va dispune renuntarea la urmarirea penala, avand in vedere fapta si cazierul dvs. dupa ce veti fi citat si vi se va fi adus la cunostinta dobandirea calitatii de suspect de DIICOT. Dosarul se va trimite spre confirmare judecatorului de camera preliminara si se va termina in acel moment.

Dxddsdd a scris:

Aveti dosar penal, cititi ce v-am scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Consum cannabis,citație Unutilizator24 Unutilizator24 Bună ziua! Întrebarea mea vine după următoarea întâmplare:Am fost prins,deținând cannabis ,mai puțin de un gram iar polițistul ce mi-a întemeiat ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu canabis pentru consum propriu. care pot fi consecințele? viorel mihai viorel mihai La un control de rutina a celor de la politia de circulatie acum 2 sapt, eu fiind pasager, au fost gasite 2 plicuri cu aproximativ 1 gram canabis asupra ... (vezi toată discuția)