avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consum cannabis,citație
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Consum cannabis,citație

Bună ziua! Întrebarea mea vine după următoarea întâmplare:Am fost prins,deținând cannabis ,mai puțin de un gram iar polițistul ce mi-a întemeiat proces verbal mi-a comunicat ca in cazul cooperării,nu va fi trimisă nicio citație la adresa la care locuiesc,eu urmând să fiu sunat de la diicot pentru informații suplimentare asupra dealer-ului.
Este adevărat ce a spus domul polițist ? Voi primi o citație ? Sau doar apelul telefonic ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.
In cazul dvs, s-a deschis dosar penal si s-a inceput up in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000.
Veti fi citat in calitate de suspect, dupa ce se primeste rezultatul expertizei.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Deci acum trebuie să aștept doar citarea telefonică să înțeleg ? Sunt un pic îngrijorat de ce v-ați urma deoarece este prima dată când am probleme cu legea și aș vrea să știu ce ar putea să urmeze
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrisa sau telefonica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deținere canabis pentru consum Dxddsdd Dxddsdd Daca am fost prins impreuna cu un prieten de catre un echipaj care facea verificari ca detineam asupra noastra in masina, 5 grame de canabis folosit pentru ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate întâmpla? chemat la audieri după un an și jumătate roba roba acuma un an jumate ma prins politia cu un 0 ,5 la mine de iarba si acuma dupa un an jumate mau sunat sa merg la audieri de la anti drog si nici nu sa prezentat ... (vezi toată discuția)