avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate întâmpla? chemat la audieri după un an ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate întâmpla? chemat la audieri după un an și jumătate

acuma un an jumate ma prins politia cu un 0 ,5 la mine de iarba si acuma dupa un an jumate mau sunat sa merg la audieri de la anti drog si nici nu sa prezentat si nici numarul de insigna. Sunt obligat sa ma duc? ,ce se poate intampla?
Cand ati fost depistat, polititsti au intocmit un PV de constatare a infractiunii flagrante, au sigilat probele si le-au trimis la expertiza.
PV constituie actul de sesizare al organelor de urmarire penala.
In baza lui s-a inceput urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000.
Probabil, procurorul a intrat in posesia raportului de constatare tehnico-științifică si din concluzii rezultă că probele ridicate de la dvs reprezintă cannabis.
Procurorul a dispus inceperea urmaririi penale in personam, ati capatat calitatea de suspect, dupa care v-au citat sa va aduca la cunostinta acuzatia.
Citatia poate fi si telefonica, incheindu-se un PV in acest sens. Daca nu va conformati, se poate dispune sa fiti adus cu mandat de aducere.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4 din Legea 143/2000, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Aveti dreptul sa va angajati un avocat care sa va asiste in fata organelor judiciare si cu care sa stabiliti strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum cannabis,citație Unutilizator24 Unutilizator24 Bună ziua! Întrebarea mea vine după următoarea întâmplare:Am fost prins,deținând cannabis ,mai puțin de un gram iar polițistul ce mi-a întemeiat ... (vezi toată discuția)
Jandarmii au gasit o tigara cu iarba la mine. untanar untanar In aceste zile au gasit la mine o tigara cu iarba jandarmii intr-un club. Este prima data cand se intampla asa ceva, Asta a fost primul meu incident cu legea. ... (vezi toată discuția)
Deținere canabis pentru consum Dxddsdd Dxddsdd Daca am fost prins impreuna cu un prieten de catre un echipaj care facea verificari ca detineam asupra noastra in masina, 5 grame de canabis folosit pentru ... (vezi toată discuția)