In aceste zile au gasit la mine o tigara cu iarba jandarmii intr-un club. Este prima data cand se intampla asa ceva, Asta a fost primul meu incident cu legea. Am semnat un proces verbal in care scria ca a fost gasita la mine. Nu am primit nicio amenda si au zis ca nu o sa primesc dosar penal, si nici nu o sa apara in cazierul meu, Insa au notat numarul meu de telefon si datele mele, Unul dintre jandarmi a zis ca cineva va lua legatura cu mine. Prima mea intrebare ar fi, ca sigur nu o sa apara in cazierul meu incidentul asta? A doua mea intrebare este ca daca politia va lua legatura cu mine, asta va fi o scrisoare oficiala trimisa la domiciliul meu sau la telefon? Oare cat de grava este situatia si care este varianta cu cele mai mari sanse?
Probabil va începe cercetarea penală impotriva dvs, veți fi audiat, eventual se va pune în mișcare acțiunea penală împotriva dvs...
Soluțiile posibile sunt: clasarea, renunțarea la up, trimiterea în judecată.
Desigur, o opinie juridică paradisiacă impune cunoașterea detaliilor speței.
Recomandabil ar fi să solicitați serviciile unui avocat.
Cu stimă!
S-a intocmit un PV de constatare a infractiunii flagrante si s-a inceput up in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prev.si ped. de art. 4 din Legea 143/2000.
Pv reprezinta actul de sesizare al organelor de up.
Proba ridicata de la dvs se trimite la expertiza si dupa ce se primeste rezultatul care confirma ca substanta ridicata este drog, se dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de dvs, moment de la care dobânditi calitatea de suspect.
O sa fiti citat de procurorul DIICOT.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.