Cu o seara in urma unulu dintre colegii de camin a chemat politia deoarece faceam galagie la mine in camera. Cand echipajul a ajuns, asupra mea au gasit un grinder cu aproximativ 1 g marijuana, am fost dus la sectie, au intocmit procesul verbal, am primit o amenda in valoare de 1000 de lei pentru tulburarea linistii publice iar grinder ul a fost trimis la laborator pentru probe. Agentii mi au spus ca nu am de ce sa imi fac griji prea mari si ca probabil nu vor exista repercursiuni prea grave. Ce parere aveti? Ce ar trebuii sa fac si la ce sa ma astept?
S-a inceput urmarirea penala ”in rem” sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Dupa ce se primeste rezultatul de la expertiza si se confirma ca substanta gasita asupra dvs este drog, o sa fiti citat in calitate de suspect la DIICOT.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
In functie de apararea exercitata si circumstantele reale/personale, este posibil sa se dispuna o solutie de renuntare la up, daca procurorul constata ca nu exista un interes public in urmarirea faptei.
Asigurati-va apararea.
Va multumesc pentru respuns. Care credeti ca sunt sansele sa "scap" si in urma evaluarii personale sa se inceteze urmarirea penala, avand in vedere ca am o situatie sociala mai deosebita fiind orfan de ambii parinti, mama fiin decedata de cand aveam 6-7 ani iar tata de la 14? Acum am varsta de 20 de ani si sunt student in anul 2. Credeti ca instanta va fi mai ingaduitoare?
Cu o singura intrebare va mai deranjez, stiti cumva cam cat va dura tot procesul? In cat timp sa ma astept sa imi vina citatia si la ce valoare ar putea ajunge o eventuala amenda penala, luand in considerare toate detaliile mentionate mai sus? Va multumesc anticipat!
Aveti sanse sa nu se ajunga la amenda penala in cazul dvs.Amenda penala ar insemna sa aveti cazier si ar fi foarte daunator pentru dvs.
Incercati sa apelati la avocat pentru a va apara mai ales ca, in general, procurorii DIICOT tin cont de faptul daca apararea se face prin avocat.
Aveti sanse sa scapati fara cazier.
Posesie marijuana
GabelloBtg
Am fost perchezitionat de catre jandarmerie si s-a gasit asupra mea un \"dispozitiv de maruntit\" numit Grinder si un plic cu cateva firicele de tutun. Nu sunt ... (vezi toată discuția)