avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie teoretica din 2010
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie teoretica din 2010

Buna ziua. Am luat un credit in 2007 pe care am refinanțat in 2010. in 2011 am avut un accident, am rămas fără loc de munca și alte problem grave. Am rămas în urma cu plățile dar am fost la banca sa gasim o soluție Iei au solicitat acte si au zis ca se rezolva prin asigurare. Am stat liniștit pana ieri când m-a sunat o firma de recuperare ca iei au preluat contractul din 2010 și ii datorez suma dubla de fata cat am luat inițial.Am întrebat despre ce contract este vorba sa merg la banca sa întreb au zis ca contractul din 2010 care a fost cesionat in 2014 către iei si la banca nu are rost sa ma duc ca banca nu are nimic ci iei sunt titular a creditului. Am fost la banca si lai iei nu apar cu datorie si nu pot sa ofere date din 2010 numai daca depun cerere de scoatere din arhiva.. Recuperatorul zice ca încă nu au executat dosarul dar daca nu plătesc trimit la executare silita. Au dreptul sa facă asa ceva? De ce nu m-au sunat in ultimi 8 ani? Eu nu cred ca exista datoria dar daca exista au dreptul sa ma execute dupa atat timp?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:24, 6 Mai 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Datoria este prescrisa insa acest aspect trebuie stabilit printr-o hotarare judecatoreasca sens in care aveti urmatoarele variante: 1. formulati contestatie la executare cand primiti un act de executare din partea executorului judecatoresc si invocati prescriptia. 2 formulati o actiune in instanta prin care sa solicitati instantei de judecata sa constate intervenirea prescriptiei.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Mulțumesc frumos pentru răspunsul prompt.
Deci cea mai buna soluție este sa formulez o acțiune în care sa solicit prescrierea.
Ce acte o sa am nevoie sa prezint la avocat pentru acest demers? Va întreb pentru ca toate noaptea am stat sa caut acte si nu am găsit numai contractul din 2007 și actul adițional din 2010 pe care a menționat pe telefon firma de recuperare. Este suficient contractul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. este suficient contractul, restul documentelor se vor solicita de la parata in cadrul litigiului.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Parata o sa fie Banca sau Firma de recuperare? Eu nu am primit cesiunea sau nici un act de la nimeni. In afara de o convorbire telefonica nu am nimic. Este suficient sa zic la avocat firma care m-a contactat și o sa știe pe cine sa chema în judecata sau o sa dau banca?
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci cea mai buna soluție este sa formulez o acțiune în care sa solicit prescrierea.

cea mai buna solutie e sa ii ignorati pe astia de va cauta. Doar daca va treziti in executare, formulti o contestatie la executare si toate actele sunt depuse de ei in dosar.

Alte discuții în legătură

Prescrierea unei datorii cretzulina_ cretzulina_ Buna seara, In data 08.09.2010 a fost facut un imprumut la un IFN care era scadent in data 01.07.2011. Pana la data scadenta a imprumutului au fost platite ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie credit fyl fyl M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În 2007 s-a făcut o descoperire de card la banca. ... MagdalenaA. MagdalenaA. Bună ziua. În 2007 s-a făcut o descoperire de card la banca. Zilele trecute am primit o notificare din partea unei firme de creanțe, singura notificare ... (vezi toată discuția)