Bună ziua.
În 2007 s-a făcut o descoperire de card la banca.
Zilele trecute am primit o notificare din partea unei firme de creanțe, singura notificare primita pana acum.
Cei de la firma de recuperare susțin ca din 2018 creanță le aparține și solicita achitarea sumei restante. Totodată susțin ca prescrierea creanței se aplica doar în cazul băncii nu și în cazul lor pentru ca ei ai ceasta creanță fon 2018 și ca au mai transmis notificări pe adresa de la vechiul domiciliu cât si la domiciliu actual.
Din ce am citit pe forum prescripția curge din momentul efectuării ultimei plati sau ceva de genul acesta. Fiind la mijloc pe perioada de mai bine de 10 ani mai are aceasta firma de recuperare dreptul sa solicita executarea silita?
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
deocamdata, ignorati-i.
doar daca va treziti in executare silita, veti formula o contestatie la executare in termen de 15 zile de cand aflati de executare si invocati implinirea termenului de prescriptie.
ca idee, ce sustin ei, nu e adevarat, dreptul lor de a cere executarea silita e prescris
Termen de prescriere
marvul
dreditul meu de la o banca a fost cesionat in anul 2009 catre o firma de recuperare fara instintarea mea apoi acea firma il da altei firme samd. acum apare ... (vezi toată discuția)