avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua...Acum un an am incheiat cu un dezvoltator ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua...Acum un an am incheiat cu un dezvoltator din Bucuresti ...

Buna ziua...Acum un an am incheiat cu un dezvoltator din Bucuresti un antecontract prin care ne obligam eu sa-i platesc pretul integral al apt. pana la data de 30.04.2022, iar el dezvoltatorul sa-mi dea apartamentul promis.
In data de 22.04.2022 am achitat integral apartamentul virandu-i dezvoltatorului pretul stabilit in antecontract.
In data de 02.05.2022 mandatarul vanzatorului m-a programat la notar in vederea semnarii actului final de vanzare-cumparare fara insa a-mi prezenta nici-un fel de document (extras de carte funciara, acte de proprietate, certificat de atestare fiscala, acordul bancii vanzatorului de a scoate ipoteca de pe apartament, releveu, schita plan de amplasament, etc) .
Problema este ca apartamentul promis nu este legat la reteaua de gaze, nu are montat contor de gaze, nu are montat contorul de energie electrica, este gajat de catre vanzator pentru credite; boxa nu exista fizic (inca nu a fost edificata), geamurile nu se pot deschide dat fiind faptul ca nu au fost montate manerele; nu exista chiuvete, WC, nu are montate apometre...) ...
In conditiile de mai sus, procesul verbal de predare primire nu l-am semnat, mai cu seama ca, constructorul nu a vrut sa treaca in pv data exacta la care vor fi remediate deficientele constatate de cumparator.
Pe de alta parte mandatarul, desi este stipulat in antecontract posibilitatea de a prelungi cu 60 zile perioada de predare a apt...nu doreste sa incheie act aditional asa cum am convenit in antecontract si dat fiind faptul ca, construira apartamentul nu este finalizata.
Mai mult, atat mandatarul cat si notarul insista sa semnez un act aditional (pe care am refuzat sa il semnez) in care au introdus urmatoarea fraza "Noi, partile contractante, prin mandatar si in nume propriu, declaram ca nu solicitam notarea in cartea funciara a bunurilor imobile a prezentului inscris"
Dat fiind faptul ca in fata notarului nu ne-am inteles, eu am facut o cererere pe care am inregistrat-o la notar, cerere prin care i-am solicitat notarului sa-l notifice pe dezvoltator sa se prezinte la o data ulterioara in fata notarului pentru a incheia ctr. de vanz/cumparare.
Am rugamintea sa-mi spuneti si mie ce-i de facut in acest caz, astfel incat sa intru in posesia unui apt pe care dealtfel l-am platit integral.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, 1. in anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua, 1. In anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala cu un dezvoltator din Bucuresti, antecontract scadent la 30.04.2022. 2. Innainte de ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie Cuvunu Cuvunu Buna ziua, Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator pers fizica ptr un apartament in faza de constructie, imobilul este la rosu momentan, termenul de ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)