avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera pentru chemare clarificare situatie militara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera pentru chemare clarificare situatie militara

Buna ziua, in cazul unui angajat (rezervist) care prezinta angajatorului un ordin de chemare pentru clarificarea situatiei militare, se acorda zi libera de la stat ? Daca da, se acorda in baza ordinului sau in baza unei adeverinte eliberate de unitatea militara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 10 Mai 2022
Art.75 Legea 446/2006
Tinerii chemaţi la recrutare, recruţii şi militarii rezervişti care au calitatea de salariaţi şi sunt chemaţi la centrele militare pentru clarificarea situaţiei militare sau la unităţile militare pentru a participa la antrenamente/exerciţii de mobilizare au dreptul la concediu suplimentar plătit de maximum 5 zile şi sunt plătiţi de angajator pe baza unei adeverinţe eliberate de centrul militar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru convocarea unui salariat la comisariatul militar, este ... raluca.dumitru raluca.dumitru Pentru convocarea unui salariat la Comisariatul Militar, este obligat angajatorul sa acorde zi libera platita angajatului, considerand ca este obligatie ... (vezi toată discuția)
Zi libera platita pentru respectare ordin de chemare pentru clarificarea situatiei militate dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Un salariat a fost chemat in data de 24.11.2016 de la ora 11:00 la Centru Militar Zonal cu Ordin de chemare pentru clarificarea situatiei ... (vezi toată discuția)