avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua,despărțită de 7 ani,domiciliul copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua,despărțită de 7 ani,domiciliul copilului la.mine,de ...

Bună ziua,despărțită de 7 ani,domiciliul copilului la.mine,de 7 ani numai prin procese cu fostul, ca vrea fata,în tot acest timp copilul tinde mai mult la el,la mine mai face teme,ii explic ca trebuie sa-și strângă hainele,etc, nu știu ce se intampla acasa la el de copilul vrea la el.El și-a refăcut viata are și un copil,la fel și eu.Am decis sa vin în afara sa pot sa mi fac un rost.In tara nu reușeam,stăteam în chirie iar cheltuielile erau mari,nu mai zic ca fostul a rămas în apartamentul cumpărat prin banca,deci slabe sansa sa mi mai pot lua unul.Copilul a vrut sa stea la tata,am căzut de acord cu fostul sa rămână la el și sa nu mai plătească pensie alimentara.Bineinteles ca ii trimit mereu banuti și merg acasă la 3 luni sa o vad.I-am spus ca vreau sa o aduc aici,nici sa nu audă.Am încercat sa I explic ca o aduc în vacanta,nici atata.Motive ca nu-i place sa meargă cu avionul, ca ea nu are ce face vizita aici,ba ca ea dorește în vacanta sa meargă cu taicasu nu cu mine.Pentru mine este dureros auzind aceste lucruri,mai ales știind ca și dorea enorm sa vina în vacante la mine.Intrebarea mea este:acest copil este influențat?este normal sa mi spună aceste lucruri?Îmi răspunde și urat uneori când vorbesc cu ea,mai am vreo sansa sa își schimbe atitudinea?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:10, 12 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde doar de dvs și de modul cum interacționati cu ea. Evident este și influențată direct sau indirect însă sunt convinsa ca puteți avea argumente sa o convingeți. În plus o discuție trebuie purtata și cu tatăl care tb sa înțeleagă necesitatea prezentei dvs ca mama în viata copilei.

În plus vacanta (cel puțin cea de vara) nu poate fi petrecuta în totalitate în pretinsul concediu ca familia paterna.

Legal aveți dreptul de a menține relații personale cu minora, inclusiv prin vacante petrecute la dvs sau în concedii cu dvs. Dacă nu ajungeți la un acord cu tatăl, va puteți adresa instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Recurs ordonanta cristina_12345 cristina_12345 Buna ziua, sunt in proces de divort.Am intentat proces de ordonanta presedentiala pentru stabilire domiciliu copil la mine, pensie alimentara pentru tata si ... (vezi toată discuția)
Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)